Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δώρα Μοσχονά (βιογραφικό σημείωμα)

Η Δώρα Μοσχονά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Βιολόγος. Παράλληλα γράφει πεζά και ποίηση. Το 2015, τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Μυθιστορήματος Βαλκανικά από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), για το μυθιστόρημα «Μάθημα Ζωής». 
Το ίδιο έτος το διήγημα «Δύναμη ψυχής», τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Στον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων), το δοκίμιο με τίτλο «Ύμνος στην Κύπρο, την Αέρινη τη Μακάρια γη» απέσπασε το Α’ Βραβείο. 
Επίσης, τιμητικός Έπαινος από την Π.Ε.Λ απέσπασε για το διήγημα « Εσωτερική Απελευθέρωση».

Για την προσφορά της στη λογοτεχνία έχει τιμηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μύλος» , από το Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων « Ο Αμβρακικός», με το αρχαίο νόμισμα Ανακτορίου. Το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τον Όμιλο Unesco

Έργα της: 

  • Μην ξεχάσεις να πάρεις ανάσα/ 2012 (Άπαρσις)
  • Ο αστερισμός της γλυκύτητας/ 2013 (Άπαρσις)
  • Πονάει να σ΄αγαπώ!/ 2015 (Λυκόφως)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.