Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δώρα Μοσχονά (βιογραφικό σημείωμα)

Η Δώρα Μοσχονά γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Βιολόγος. Παράλληλα γράφει πεζά και ποίηση. Το 2015, τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο Μυθιστορήματος Βαλκανικά από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), για το μυθιστόρημα «Μάθημα Ζωής». 
Το ίδιο έτος το διήγημα «Δύναμη ψυχής», τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Στον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ (Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων), το δοκίμιο με τίτλο «Ύμνος στην Κύπρο, την Αέρινη τη Μακάρια γη» απέσπασε το Α’ Βραβείο. 
Επίσης, τιμητικός Έπαινος από την Π.Ε.Λ απέσπασε για το διήγημα « Εσωτερική Απελευθέρωση».

Για την προσφορά της στη λογοτεχνία έχει τιμηθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μύλος» , από το Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων « Ο Αμβρακικός», με το αρχαίο νόμισμα Ανακτορίου. Το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και τον Όμιλο Unesco

Έργα της: 

  • Μην ξεχάσεις να πάρεις ανάσα/ 2012 (Άπαρσις)
  • Ο αστερισμός της γλυκύτητας/ 2013 (Άπαρσις)
  • Πονάει να σ΄αγαπώ!/ 2015 (Λυκόφως)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.