Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Φριλίγγος Κώστας (μικρή αναφορά)

Ο Φριλίγγος Κώστας γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1882 και πέθανε το 1950.  Σπούδασε στην Ευαγγελική Σχολή της Σμύρνης και στη θεολογική Σχολή της Χάλκης. Κατόπιν μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε ιατρική και στη συνέχεια για δύο χρόνια στα Πανεπιστήμια του Παρισιού και του Βερολίνου. 

Ποιητικές Συλλογές. 

  • «Τα τραγούδια της Σκιάς» και 
  • Έμμετρη μετάφραση βιβλικών κειμένων («Άσμα Ασμάτων», «Ιώβ», «Ψαλμοί»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.