Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

το ψωμί

του Γεωργίου Δροσίνη Καλόδεχτο το φόρτωμα, που θα ‘ρθει από το μύλο, πρωτόσταλτο, προτάλεστο, πρώτη χαρά της σκάφης. Ζυμώνουν τ’ ανασκουμπωτά της πρωτονύφης χέρια και πλάθουν τα πρωτόπλαστα ψωμιά με τις παλάμες μεσ’ στην καλοπελεκητή πινακωτή – προικιό της. Το φούρνο καίει, τεχνίτισσα στο φούρνο, η γριά κυρούλα ξανανιωμένη, αφήνοντας τη συντροφιά της ρόκας. Ω, βραδινό συμμάζεμα στο σπιτικό κατώφλι, καρτέρεμα ανυπόμονο του πυρωμένου φούρνου! κι ω μέθυσμα απ’ τη μυρωδιά πρώτου ψωμιού, που αχνίζει κομμένο από το γέροντα παππού χωρίς μαχαίρι και μοιρασμένο στα παιδιά, στις νύφες και στ’ αγγόνια! Και συ, θυσία των ταπεινών στη θεία καλοσύνη, σημαδεμένο ανάμεσα με του σταυρού τη βούλα, καλοπλασμένο πρόσφορο, της Εκκλησιάς μεράδι, που θα κοπείς την Κυριακή μεσ’ στ’ αργυρό αρτοφόρι και στ’ άγιο δισκοπότηρο με το κρασί θα σμίξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.