Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Παπασταθόπουλος Γεώργιος [βιογραφικό σημείωμα]

 Ο Γιὠργος Παπασταθὀπουλος γεννἠθηκε στο Αἰγιο το 1944.Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπεστημίου Αθηνών. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί σε διάφορους ποιητικούς διαγωνισμούς με κυριώτερο το 2ο βραβείο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό σάτιρας της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων. Επίσης έχει ανθολογηθεί σε διάφορες ανθολογίες, όπως Λογοτεχνία της Αχαίας του Κ. Σταμάτη, στην ανθολογία του Νουμά, στις Πνοές Λόγου και Τέχνης κ.λ.π.


«Λυκαυγές» ποίηση 1967

 «Από το ένα ως το δέκα»

Παιδικό 1984,

Εκδόσεις Καμπανά

«Από το άλφα ως το ωμέγα»

Παιδικό 1984,

Εκδόσεις Καμπανά

«Περιπλάνηση», ποίηση 1994

«Πάθη», έμμετρη σάτιρα 1998

«Στο ψαχνό», Σατιρική ποίηση 2005

Εκδόσεις Βεργίνα

 

Έργα του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηδύφωνο

  • 1(8)21 σονέτα – (2020)
  • Ο ποιητής – Τα σονέτα – (2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.