Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Κατάλογος Ελληνίδων Ποιητριών που το επίθετό τους ξεκινά από: Ζ


1.      Ζαβιανέλη - Διαμαντάκη Μαρία
2.     Ζαμπαθά-Παγουλάτου Φαίδρα
3.     Ζανιδάκη Άννα
4.     Ζαραμητροπούλου Ν. Ελένη
5.     Ζαρδούκα Πηνελόπη
6.     Ζάχαρη Ελένη
7.     Ζαχαριάδου Γ. Ελένη
8.     Ζαχαριάδου Κατερίνα
9.     Ζαχαροπούλου Νατάσα
10. Ζαρωτιάδου  - Κώνστα Ελένη
11.  Ζερβαντωνάκη Αγγελική
12. Ζευγώλη - Γλέζου Διαλεχτή
13. Ζησάκη Κατερίνα
14. Ζιτσαία Χρυσάνθη
15. Ζορμπάκη Δ. Θωμαή
16. Ζυγούρα Κατερίνα
17. Ζυγούρη Στέλλα- Σοφία
18. Ζωγράφου-Σιμαλαρίδου Αίγλη
19. Ζωχιού Λυγερή
 
Ο κατάλογος συνετάχθη βασιζόμενος σε Ελληνικές - Κυπριακές Ποιητικές Ανθολογίες, Ποιητικά Ανθολόγια, Εκπαιδευτικά Βιβλία του Υπουργείου Παιδείας, Ιστοσελίδες και Ιστολόγια ποίησης, Εκδόσεις Εκδοτικών Οίκων, Εκδόσεις στο διαδίκτυο. Συμπεριελήφθησαν και γυναίκες  στιχουργοί, που πιστεύεται ότι ορισμένοι από τους στίχους που έχουν γράψει μπορούν να ενταχθούν στον κύκλο της ποίησης.
Το πιθανότερο είναι η απουσία και άλλων ποιητριών του Ελληνισμού.Όσοι από τους αναγνώστες επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν τα ονοματεπώνυμα αυτών των ποιητριών που δεν συμπεριελήφθησαν (μη σκόπιμα) προκειμένου ο κατάλογος να καταστεί όσο το δυνατόν πιο πλήρης.
Ο κατάλογος των Ελλήνων Ποιητριών έχει ανεπίσημο χαρακτήρα
 
Δημήτριος Γκόγκας
 
 
Τελευταία ενημέρωση: 15 Απρ 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.