Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μη μου στερείς αυτό που δεν είναι δικό σου....

Αγαθή Γιολτζίδου 
Μέσα Σεπτέμβρη

κι έγειρε στους πρωινούς μου ώμους, ένα κλωναράκι ανθισμένου γιασεμιού (γιασεμάκι σε αποκαλούσα ,γιατί ευωδίασε τη ζωή μου ο ερχομό σου ), τον ουρανίσκο μου χάιδευε μια γεύση μπισκότου ( μπισκοτάκι σε φώναζα και στο άκουσμα της φωνής μου ,μοσχοβολούσαν τα σύμπαντα μου)..
Βούτηξα τα χέρια μου στο χρώμα του Ήλιου και τα έκπληκτα μάτια σας μ αγκάλιαζαν σφιχτά.
Άπλωνα τα χέρια μου στις ηλιαχτίδες κι έφτιαχνα αιώρες που άγγιζαν τα νούφαρα της λίμνης, της λίμνης της αγάπης μου.
Ξαφνικά ,
Φύτρωσε ανάμεσα από εμένα και τις φωνές σας, άχαρες πολυκατοικίες ,άχρωμοι τοίχοι που αγκύλωναν τα χαμόγελά σας και τα σύννεφα φτιάχνανε μονάχα αναμνήσεις.
Τώρα,
κάθε στο χάραμα χωρίζω τον Ήλιο στα δυό.
Κι αυτά τα κομματάκια τα φορώ στο πέτο της καρδιάς.
Τα δίνω και πνοές .
Και τα μετουσιώνω σε Ηλιοουρανούς και Ηλιοπέλαγα!!!
Και τότε χαμογελώ.
Και σαν περνάω από το μονοπάτι με τα γιασεμιά ,χάνω τους υφάλους της ζωής μου και σαν μασουλάω το μπισκοτάκι μου ,ακούω φωνές, ακούω τις φωνές σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.