Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Δημήτρης Αγγελής (μικρό βιογραφικό)

Ο Δημήτρης Αγγελής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του περιοδικού "Φρέαρ" και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης "Ανθίβολα". 
Έχει τιμηθεί με βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda, με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για την ποιητική συλλογή "Επέτειος" (το 2009), και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή "Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου" (το 2016, από κοινού με το βιβλίο "Η τρίτη γενιά" της Σοφίας Κολοτούρου). 


Ποίηση
  1. (2015) Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου (ποίηση), εκδ. Πόλις
  2. (2011) Επαληθεύοντας τη νύχτα (ποίηση), εκδ. Ευθύνη
  3. (2008) Επέτειος (ποίηση), Εκδόσεις των Φίλων
  4. (2003) Μυθικά νερά (ποίηση), Εκδόσεις των Φίλων
  5. (2000) Ένας ακόμη θάνατος (ποίηση), Εκδόσεις των Φίλων
  6. (1998) Φιλομήλα (ποίηση), εκδ. Ευθύνη
Μελέτες

  1. (2007) Στις πηγές της βυζαντινής φιλοσοφίας. Η έννοια της φιλοσοφίας στους Έλληνες Απολογητές (μελέτη), Εκδόσεις των Φίλων
  2. (2005) Ιδεολογικά ρεύματα της ύστερης αρχαιότητας (μελέτη), Εκδόσεις των Φίλων
  3. (2004) Αισθητική βυζαντινή: Η έννοια του κάλλους στον Μέγα Βασίλειο (μελέτη), Εκδόσεις των Φίλων
Διήγημα
  1. (2002) Τελευταίο καλοκαίρι (διηγήματα), εκδ. Ευθύνη
Δοκίμα
  1. (1998) Για τη συγγραφή (δοκίμιο), εκδ. Ευθύνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.