Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Καλλιόπη Εξάρχου (βιογραφικό σημείωμα)

Η Καλλιόπη Εξάρχου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Έχει εκδώσει 5 ποιητικές συλλογές, επιστημονικές μελέτες για το θέατρο, θεατρικά έργα, κριτικές, δοκίμια, και έχει μεταφράσει αξιόλογα έργα.

Έργα της


(2016) Δημήτρης Δημητριάδης: Το θέατρο του ανθρωπισμού, Σοκόλη
(2014) Μάχιμα χείλη, Σοκόλη, Ποίηση
(2012) Βιβλιάριο καταθέσεων, Γιαλός, Ποίηση
(2011) Extra Large, Σοκόλη, Διηγήματα
(2009) Περιπλανώμενος λόγος, Γαβριηλίδης, Ποίηση
(2008) Histoire du theatre: La passion au feminin, University Studio Press
(2006) Μικρές ιστορίες μεγάλων εξομολογήσεων, University Studio Press, Ποίηση
(2006) Περί ιδεών, University Studio Press, Ποίηση
(2005) Ονομάζομαι... γυναίκα, University Studio Press
(2002) Όταν πέφτουν οι μάσκες, University Studio Press
(1995) Εικόνες φωτός και σκότους στο θέατρο του Arrabal, University Studio Press

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2015) Συνέχειες, ασυνέχειες, ρήξεις στον ελληνικό κόσμο (1204-2014): οικονομία, κοινωνία, ιστορία, λογοτεχνία, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών (Ε.Ε.Ν.Σ.) [εισήγηση]

Μεταφράσεις
(1997) Arrabal, Fernando, Ο αρχιτέκτονας και ο αυτοκράτορας της Ασσυρίας, University Studio Press

Λοιποί τίτλοι
(2018) Συλλογικό έργο, Δημήτρης Δημητριάδης: Παραβιάζοντας τα όρια, Σαιξπηρικόν [επιμέλεια]
.
Επίσης έχει ένα ευρύ έργο στην Κριτικογραφία, που παρουσιάστηκε σε γνωστά και σοβαρά περιοδικά όπως "Ο Σίσυφος", το "Θευθ", το diastixo.gr, το "Εμβόλιμον", ο "Πόρφυρας", το "Διαβάζω", η "Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.