Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Η ΓΕΝΝΗΤΡΑ ΜΟΥ / Αρετή Γουργιώτου


Μίσεψες ,Ζωή μου!
Νοσταλγικά κρατώ το ανθογυάλι των στιγμών μου.
Χαμόγελα μού αντιστέλνει και ματσάκια παπαρούνες κι ανεμώνες,
με αγάπη από τους αγρούς μαζεμένα.
Δίπλα κείνη η τούμπα με το μικρούλι άνοιγμα ,όπου παίζαμε κρυφτό.
Τάφο Μυκηναϊκό τον ονομάτισαν αργότερα οι Αρχαιολόγοι.
Για μάς ήταν η σπηλίτσα . Εκεί ευλαβικά αποθέταμε τα παιδιακίσια μας όνειρα. Κατόπιν τα σκορπίζαμε στα ολάνθιστα λιβάδια.
Ανάρια στον λόφο του Άι Λιά μας σκαρφαλώναμε ,την σκέπη της μικρής μου Πατρίδας.
Σκαλίζαμε πάνω στις πέτρες τις τεράστιες του Τείχους.
Την καρδιά μας ζωγραφίζαμε στις λίθινες δομές του κάστρου της Φθίας.
Τότε δεν ξέραμε.
Αγνοούσαμε πως στήναμε γέφυρα συνομιλίας με την Ιστορία.
Ήταν οι πέτρες , όπου ξεκρίναμε φίδια και κρινάκια ανταμωμένα με το ξωκκλήσι το εγκιβωτισμένο του Προφήτη με το κουπί ,αναζητητή της Ου- τοπίας.
Κάτω η απλωσιά κεντημένη με τις λιγοστές κεραμιδένιες στέγες ,ο Ταμπάκος , η κολυμπήθρα του Αχιλλέως, και πέρα ,ως το βάθος του ορίζοντα ,τα σταροχώραφα.
Ο Τόπος μου ,η Γεννήτρα μου , η Φάρσαλος ,Φθίας Γη.


Αρετή Γουργιώτου
Από την ποιητική συλλογή
" Μνήμες Πατρίδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.