Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Θλίψης Τρόπαια (απόσπασμα)




Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Easywriter.gr. και σε μορφή e-book η Ποιητική Συλλογή του Αντώνη Περδικούλη "ΘΛΙΨΗΣ ΤΡΟΠΑΙΑ"

Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τρία (3) Ποιήματα της Συλλογής:

Μπορείτε να την διαβάσετε στη σελίδα:http://www.easywriter.gr/author/item/1670










ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ


Πίσω απ’ τον ίσκιο του μεσημεριού
Κοιμάται ασάλευτο ένα δέντρο
Με τα’ απολιθωμένα του πουλιά
Καλιγώνοντας τον άνεμο
Στέκει η απάρθενη σιωπή
Τυλιγμένη γαλάζιο φώς
Πουθενά δεν τραγουδά ένα παιδί
Όλα μια πικρή σειρήνα τρένου
 Ένα απροσμάχητο παραμύθι
Μια καμπάνα εσπερινή.






Η  ΜΕΡΑ  ΑΠΟΔΗΜΕΙ


Η μέρα αποδημεί
Με μια κιθάρα
Ξυπνούν ανταύγειες χρυσές
Οι πόθοι
Ένας ανθός καρτερεί
Κάποιο αθώο φιλί
Ίσως στο λεοντόκαρδο βλέμμα
Του θαύματος που ψυχορραγεί
Ίσως στην τελευταία μας μέρα.




ΚΑΘΩΣ  ΤΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ


Καθώς το καλοκαίρι
Αποδημεί αδυσώπητα
Στο αδιαπέραστο κενό
Του χρόνου
Γίνομαι αιθέρας
Χρυσός μικροσκοπικός
Αχνή πνοή ερωτική
Στων σωμάτων τη συγκομιδή.



Ο Αντώνης Περδικούλης γεννήθηκε στην Λάρισα το 1964. Μεγάλωσε στην Αγυιά, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Πρωτοεμφανίστηκε στα Γράμματα τον Φεβρουάριο του 1980, με το έργο «Δέκα φιλήματα για συναυλία». Έργο που εκδόθηκε σε λιγοστά αντίτυπα. Ακολούθησαν αργότερα:   «Αλισάχνη», «Γράμμα στον άνθρωπο από σταφύλι», « Ο Ξανθός Αύγουστος και η Ηλέκτρα», «Απόψε ο Αίολος κοιμήθηκε νωρίς», « Ο Αναχωρητής» και «Αόρατος Ήλιος». Ασχολήθηκε συστηματικά με το ποιητικό έργο του Τάκη Βαρβιτσιώτη, δημοσιεύοντας δέκα λογοτεχνικά δοκίμια σχετικά. Στα σημαντικό έργο του κυριαρχεί ο Ρομαντισμός και όπως ο ίδιος αναφέρει : «……η ρομαντική διάθεση εμποτίζει τις γραφές μου, εμφιλοχωρώντας ακόμα  και στα κριτικά μου δοκίμια(!) και αυτός ο ρομαντισμός τις κατασφραγίζει..»

      Κρίσεις και απόψεις για το έργο μου έγραψαν έγκριτοι Νεοέλληνες λογοτέχνες, όπως: Δημοσθένης Κόκκινος, Μιχάλης Σταφυλάς, Κώστας Σπανός, Δημήτρης Μητρόπουλος, Κώστας Μπεκιαρόπουλος, Δήμητρα Μπαρδάνη, Ηλίας Κατσάνος, Γ. Πολ. Παπαδάκης, Νίκος Ψημμένος, Άγγελος Πετρουλάκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.