Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Θεανώ (αναφορά)

H Θεανώ υπήρξε αρχαία ποιήτρια. Καταγόταν από την Λοκρίδα, έζησε τον 5ο αιώνα π.χ  και ασχολήθηκε με τη Λυρική Ποίηση. Σύμφωνα με τις σωζόμενες πληροφορίες η Θεανώ έγραψε Ωδές και οι στίχοι της ήταν άψογοι από πλευράς τεχνικής και δεν ήταν όμοιοι ακόμα και μέσα στο ίδιο ποίημα. Τα ποιήματά της τα απήγγειλε με τη συνοδεία μουσικού οργάνου (Μάγαδις / άρπα ) Δεν σώθηκε κανένα από τα ποιήματά της. Η Θεανώ αναφέρεται στο περίφημο λεξικό της Σούδας. 


πηγές : 

http://feminist.net.tripod.com/ancpoets.html

http://www.iart.gr/ellinides-piitries-tis-archeotitas/

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%B1%CE%BD%CF%8E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.