Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΚυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Αλέξανδρος ο Αιτωλός(αναφορά)

 O Αλέξανδρος ο Αιτωλός  ήταν 4ος - 3ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ποιητής και γραμματικός. Γονείς του ο Σάτυρος και η Στρατόκλεια. Έζησε τον 4ο - 3ο  αιώνα π.χ ,  καταγόταν από την περιοχή της Αιτωλίας και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Πλευρώνας. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αλεξάνδρεια και αναδείχτηκε ως ένας από τους σημαντικότερους τραγωδούς της πόλης.
Κατά την βασιλεία του Πτολεμαίου Β´ Φιλάδελφου τοποθετήθηκε στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας για να καταγράψει σε καταλόγους όλες τις διαθέσιμες τραγωδίες και σατυρικά έργα.
Εκτός από τραγωδίες, ασχολήθηκε με τη συγγραφή επικής ποίησης, ελεγειών και επιγραμμάτων.

Σωζόμενα έργα του

Δράμα: Αστραγαλίζοντες
Ελεγείες:

  • Μούσαι
  • Απόλλων

Ερωτικά ποιήματα:
  • Αλιεύς, 
  • Κίρκα και 
  • Ελένη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.