Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Αλέξανδρος ο Αιτωλός(αναφορά)

 O Αλέξανδρος ο Αιτωλός  ήταν 4ος - 3ος αιώνας π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας ποιητής και γραμματικός. Γονείς του ο Σάτυρος και η Στρατόκλεια. Έζησε τον 4ο - 3ο  αιώνα π.χ ,  καταγόταν από την περιοχή της Αιτωλίας και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Πλευρώνας. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αλεξάνδρεια και αναδείχτηκε ως ένας από τους σημαντικότερους τραγωδούς της πόλης.
Κατά την βασιλεία του Πτολεμαίου Β´ Φιλάδελφου τοποθετήθηκε στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας για να καταγράψει σε καταλόγους όλες τις διαθέσιμες τραγωδίες και σατυρικά έργα.
Εκτός από τραγωδίες, ασχολήθηκε με τη συγγραφή επικής ποίησης, ελεγειών και επιγραμμάτων.

Σωζόμενα έργα του

Δράμα: Αστραγαλίζοντες
Ελεγείες:

  • Μούσαι
  • Απόλλων

Ερωτικά ποιήματα:
  • Αλιεύς, 
  • Κίρκα και 
  • Ελένη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.