Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Φιλαινίς η Λευκαδία (αναφορά)

Η Φιλαινίδα ήταν ποιήτρια που έζησε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα Π.Χ . Καταγότανε από τη Λευκάδα. Ασχολήθηκε με την ποίηση και χαρακτηρίστηκε ως «αναισχυντογράφος» (ανηθικογράφος και πορνογράφος), χαρακτηρισμός που της αποδόθηκε λόγω της προκλητικότητας του έργου της στα ήθη και έθιμα της εποχής που σχετίζονταν με την θέση της γυναίκας στην κοινωνία. 


Έργο της: Περί Αφροδισίων, ή Περί σχημάτων συνουσίας  (πρώτο εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής στην ευρωπαϊκή ερωτική κουλτούρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.