Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΚυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Φιλαινίς η Λευκαδία (αναφορά)

Η Φιλαινίδα ήταν ποιήτρια που έζησε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα Π.Χ . Καταγότανε από τη Λευκάδα. Ασχολήθηκε με την ποίηση και χαρακτηρίστηκε ως «αναισχυντογράφος» (ανηθικογράφος και πορνογράφος), χαρακτηρισμός που της αποδόθηκε λόγω της προκλητικότητας του έργου της στα ήθη και έθιμα της εποχής που σχετίζονταν με την θέση της γυναίκας στην κοινωνία. 


Έργο της: Περί Αφροδισίων, ή Περί σχημάτων συνουσίας  (πρώτο εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής στην ευρωπαϊκή ερωτική κουλτούρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.