Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Λίζα Βραχοπούλου (βιογραφικά στοχιεία)

Η Λίζα Βραχοπούλου κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. 
Σπουδάζει φιλολογία και θέατρο και συγχρόνως ασχολείται με την Ποίηση, τη δημοσιογραφία, τη μετάφραση, ενώ παίζει  στο κρατικό θέατρο και στο ελεύθερο θέατρο. 
Αναπτύσει δράσεις στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της λογοτεχνίας. Ως καθηγήτρια, στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο, στην Αμπέτειο Σχολή και στο εκεί Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού διδάσκει ελληνικά και αρχαία τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Καΐρου. Είναι μέλος της Π.Ε.Λ από το 1991


Ποιητικές Συλλογές:

Τα δάκρυα των πλειάδων (Ιωλκός 2015)
Τ΄αστέρια τραγουδάνε (Σμυρνιωτάκη, 2009)
Η αλήθεια του ήλιου (Ιωλκός 2008)
Σεργιάνι από το φεγγάρι(Ιωλκός 2004)

Διηγήματα:

Οι δρόμοι του χρόνου (Δρόμων, 2014)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.