Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Λίκος Γιώργος (βιογραφικά στοιχεία)
Ο Γιώργος Λίκος γεννήθηκε στον Πρίγκηπο της Προποντίδας με καταγωγή από τη Σίφνο. 

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Εμφανίστηκε στα γράμματα με δημοσιεύσεις στα λογοτεχνικά περιοδικά:  Νέα Γράμματα (1944) και Το Τετράδιο (1945). 
Εργάστηκε ως ναυτικός ταξιδεύοντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. 
Υπήρξε φίλος των σπουδαιοτέρων Ελλήνων Ποιητών όπως:  του Ανδρέα Εμπειρίκου, του Νίκου Εγγονόπουλου, του Νίκου Γκάτσου, του Μίλτου Σαχτούρη και του Οδυσσέα Ελύτη.  

Ποιητικές Συλλογές: 

• Τέσσερις προσωπίδες του ανέμου. Αθήνα, Ίκαρος, 1949.
• Χερρόνησος. Αθήνα, 1977.
• Εικοσιπέντε στάσιμα. Αθήνα, τυπ. Κείμενα, 1983.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στη διεύθυνση: http://www.protoporia.gr/giorgos-likos-mia-paroysiasi-apo-ton-christo-daniil-p-265846.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.