Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΣάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Κάτω από το φως του φεγγαριού την κοίταξε στα μάτια και της είπε:
«Είσαι η μούσα μου 
Σε άρπαξα από τα βάθη της ιστορίας για να ενώσω το χρόνο,
παρόν, παρελθόν, μέλλον
Αδιόρατος καταιγισμός συναισθημάτων
από την ομορφιά της ψυχής σου
Όλα ακτινοβολούν στο πρόσωπό σου ,
παίρνουν γεύση και οσμή , μυρίζω την ιστορία του κόσμου… »
Αυτά είπε ο Άγγελος στη Θάλεια και μετά τη φίλησε ... την κράτησε σφιχτά στην αγκαλιά του και έτσι έμειναν έως την Ανατολή.
*Από το ανέκδοτο έργο Φύλ(λ)α Έρωτα
Γιατί κάποιοι άνδρες ακόμα και μέσα σε αυτόν τον σκληρό, για χρόνια ανδροκρατούμενο κόσμο, που κατακρεούργησε ό,τι πιο ιερό και υπέροχο έχει η γυναικεία ύπαρξη, βλέπουν και αισθάνονται αλλιώς τις γυναίκες. Γιατί μπορούν και βλέπουν τη ψυχή της, το βάθος της και γοητεύονται από το μυστήριό της. Βλέπουν το συμπλήρωμά τους, αυτό που και τα δύο φύλλα χρειάζονται για να βιώσουν μια διαφορετική πληρότητα και ολοκλήρωση!
Να πάνε ο ένας μέσα από τον άλλον λίγο πιο πέρα και πιο πάνω.
Και μη ξεχνάμε, όπως λένε ,πως πίσω από έναν μεγάλο άνδρα υπάρχει πάντα μια γυναίκα!
Γιατί οι γυναίκες είναι διαισθητικές και ευαίσθητες, όπλα σημαντικά όπου ένας έξυπνος, ανοιχτός στην καρδιά και στο μυαλό άνδρας μπορεί εύκολα να διακρίνει , να θαυμάσει και να αξιοποιήσει!
Γεωργία Γιαμπουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.