Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Κάτω από το φως του φεγγαριού την κοίταξε στα μάτια και της είπε:
«Είσαι η μούσα μου 
Σε άρπαξα από τα βάθη της ιστορίας για να ενώσω το χρόνο,
παρόν, παρελθόν, μέλλον
Αδιόρατος καταιγισμός συναισθημάτων
από την ομορφιά της ψυχής σου
Όλα ακτινοβολούν στο πρόσωπό σου ,
παίρνουν γεύση και οσμή , μυρίζω την ιστορία του κόσμου… »
Αυτά είπε ο Άγγελος στη Θάλεια και μετά τη φίλησε ... την κράτησε σφιχτά στην αγκαλιά του και έτσι έμειναν έως την Ανατολή.
*Από το ανέκδοτο έργο Φύλ(λ)α Έρωτα
Γιατί κάποιοι άνδρες ακόμα και μέσα σε αυτόν τον σκληρό, για χρόνια ανδροκρατούμενο κόσμο, που κατακρεούργησε ό,τι πιο ιερό και υπέροχο έχει η γυναικεία ύπαρξη, βλέπουν και αισθάνονται αλλιώς τις γυναίκες. Γιατί μπορούν και βλέπουν τη ψυχή της, το βάθος της και γοητεύονται από το μυστήριό της. Βλέπουν το συμπλήρωμά τους, αυτό που και τα δύο φύλλα χρειάζονται για να βιώσουν μια διαφορετική πληρότητα και ολοκλήρωση!
Να πάνε ο ένας μέσα από τον άλλον λίγο πιο πέρα και πιο πάνω.
Και μη ξεχνάμε, όπως λένε ,πως πίσω από έναν μεγάλο άνδρα υπάρχει πάντα μια γυναίκα!
Γιατί οι γυναίκες είναι διαισθητικές και ευαίσθητες, όπλα σημαντικά όπου ένας έξυπνος, ανοιχτός στην καρδιά και στο μυαλό άνδρας μπορεί εύκολα να διακρίνει , να θαυμάσει και να αξιοποιήσει!
Γεωργία Γιαμπουράνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.