Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Βερυκίου Έλυα

Γεννημένη το 1972 στην Αθήνα, απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ποιητική συλλογή Σιωπή Κρυστάλλινη ήταν υποψήφια για τα βραβεία βιβλίου Public 2015 στην κατηγορία Ποίηση . Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, έχουν μεταφρασθεί στα γαλλικά και στα ισπανικά και δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά.Σταθερή συνεργάτης του λογοτεχνικού-πολιτιστικού περιοδικού Αίτιον σε θέματα θεωρίας της λογοτεχνίας και αισθητικής ανάλυσης.


 Ποιητικές συλλογές:
  • Σιωπή Κρυστάλλινη ( 2014 ) και 
  • Τα Νηπτικά της Θάλασσας ( 2015 ) 
από τις εκδόσεις Ιβίσκος.
όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Ποιήτρια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.