Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Μυρώ η Βυζαντία (αναφορά)

Μοιρώ η Βυζαντία ή Μυρώ ήταν ποιήτρια. Γεννήθηκε στη πόλη του Βυζαντίου και έζησε τον 3ο αιώνα Π.Χ . Ασχολήθηκε με την επική, ελεγειακή και λυρική ποίηση. Το λεξικό Σούδα του 10ου αιώνα την αναφέρει ως Μυρώ.

Έργα της:
·         Αραί (Κατάρες) : Ποιητική Συλλογή
·         Ύμνος προς τον Θεό Ποσειδώνα
·         2 σωζόμενα επιγράμματα που περιλαμβάνονται στην Ελληνική Ανθολογία

·         Μνημοσύνη (ποίημα) 


Σημαντικές πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε  στον σύνδεσμο: http://heterophoton.blogspot.com.cy/2014/08/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.