Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

My Belarusy είναι ο τίτλος του εθνικού ύμνου της Λευκορωσίας.

Είμαστε Λευκορώσοι, ειρηνικός λαός,
η καρδιά μας ανήκει στη γενέθλια γη μας,
Διατηρούμε γενναιόδωρη φιλία
και αποκτούμε τις δυνάμεις μας
μέσα στην εργατική ελεύθερη οικογένεια.


 
Δόξα στο λαμπρό όνομα της γης μας, Δόξα στην αδελφική ένωση των λαών μας! Αγαπημένη μας μητέρα πατρίδα, Μακράν να ζεις και να ευημερείς, Λευκορωσία!

Μαζί με αδέρφια, με δύναμη, μέσα στους αιώνες
Φυλάξαμε το εθνικό μας αρχικό ξεκίνημα,
Σε αγώνες για ελευθερία, σε αγώνες για τη μοίρα,
Κερδίσαμε το λάβαρο των νικών μας.

Η φιλία των λαών η δύναμη των λαών
είναι το ηλιόλουστο και αξιοσέβαστο μονοπάτι μας
Εκτινάσσεσαι περήφανα στα λαμπρά ύψη,
λάβαρο της νίκης, λάβαρο χαράς!



 Ο ύμνος γράφτηκε και υιοθετήθηκε αρχικά το 1955 για να χρησιμοποιηθεί από τη Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Η μουσική συνετέθη από τον Nyestar Sakalowski κι οι στίχοι από το Maxim Klimkovich. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η μουσική διατηρήθηκε, αλλά οι στίχοι άλλαξαν. Οι νέοι στίχοι από τον Klimkovich και τον Uladzimir Karyzny υιοθετήθηκαν με προεδρικό διάταγμα στις 2 Ιουλίου 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.