Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ανδρέας Αλ. Μακρίδης (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Ανδρέας Αλ. Μακρίδης γεννήθηκε στην Λεμεσό στά 1948 καί σπούδασε Ιστορία καί Αρχαιολογία στό Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος τών Δ.Σ. της Επιτροπής Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων, του Γλωσσικού Ομίλου Κύπρου, της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικών Θεμάτων, της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» και άλλων πνευματικών οργανώσεων. Ασχολείται με την έρευνα σε διάφορους τομείς: Ιστορία, Φιλολογία, Κοινωνιολογία, Γλωσσοκοινωνιολογία, Ετυμολογία, Λογοτεχνία και την συγγραφή βιβλίων. Παράλληλα ασχολείται με την ζωγραφική, γλυπτική, γελοιογραφία κ.ά. Γνωστή είναι η συλλογή και η δραστηριότητά του στον τομέα της Κογχυλιολογίας - Όστρακολογίας. Δημοσιεύει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμια, μελέτες, σε πολλά κυπριακά και ελλαδικά περιοδικά και αναπτύσσει μεγάλη πνευματική δραστηριότητα.

(2012) Αία, Εκδόσεις Επιφανίου
(2011) Τα γλωσσικά κατάλοιπα της δραχμής και άλλων παλαιότερων νομισμάτων της Ελλάδας, Εκδόσεις Επιφανίου
(2010) Ο εκτουρκισμός των τοπωνυμίων της Κύπρου, Εκδόσεις Επιφανίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.