Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κώστας Βασιλείου (βιογραφία)



Ο Κώστας Βασιλείου (Πάνω Δευτερά, 1939) σπούδασε φιλολογία
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1958-1963). Ακολούθως, υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση.
Εμφανίστηκε το 1969 με την ποιητική συλλογή Σκαμάνδριος Εκτορίδης Αστιάναξ για να ακολουθήσουν άλλες εννιά συλλογές (Κλωνάρι 1971, Ο μεγάλος Σαμάν 1977, Ο Πόρφυρας , 1978 , Pieta , 1983 Ο ευαγγελισμός της Λυγερής , 1988 κ.ά.), με τις τελευταίες μάλιστα στην κυπριακή διάλεκτο ( Ο Κανόλλος, 1997 κ.ά.). Μέσα από μια πρωτότυπη προσωπική μυθολογία, ο ποιητικός λόγος του εκφράζει, σε μια γλώσσα συχνά ρυθμική και ανατρεπτική και με ιδιότυπο, σκληρό λυρικό τόνο, τις διαψεύσεις
της γενιάς του και την κυπριακή τραγωδία του 1974, ενώ η ωμή αντίκριση
της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας χαρακτηρίζεται από έντονο αντικομφορμισμό γι’ αυτό η ποίησή του αγγίζει συχνά τα όρια της σάτιρας και της παρωδίας και διακρίνεται από ειρωνεία και σαρκασμό. Στο έργο του διαλέγεται με την ποίηση του Δ. Σολωμού, του Κ.Π. Καβάφη, του Γ. Σεφέρη και του κύπριου διαλεκτικού ποιητή Β. Μιχαηλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.