Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Αθανασέλλου Λέρτα Φιλία Φιλίτσα (βιογραφικό σημείωμα)


   
Η Φιλία-Φιλίτσα Λέρτα-Αθανασέλλου, γεννήθηκε στην Αθήνα. Εφοίτησε στη Σχολή Καλογραιών «Άγιος Ιωσήφ» (Saint Joseph). Έχει πτυχίο λογιστικής των Σχολών Πάλμερ.Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ),  της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) και της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ).
Το 2005 Βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το δοκίμιο και από το Καφενείο των Ιδεών πήρε το Α΄ βραβείο στο Χρονογράφημα (2006)
     Έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την προσφορά της στα ελληνικά γράμματα με πρώτα βραβεία και επαίνους.

   Ποιητικές Συλλογές: 

  • Εσώψυχη Συνομιλία (ποίηση), 1997. 
  • Σπονδή στην αγάπη (ποίηση), 1998. 
  • Ωδές Λατρείας (ποίηση), 1999. 
  • Ανάταση ψυχής (ποίηση), 2001.
  • Με της καρδιάς μου την ηχώ (ποίηση), 2003. 
  • Με της ψυχής το διαβατήριο (ποίηση), 2005. 
  • Ηλιοστάλακτη προσταγή (ποίηση), 2008. 
  • Καρδιοπατήματα, XAΪΚΟΥ 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.