Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΔευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

«Κηροδοσία των Ανέμων» του Ηλία Κοπανάκη / Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΗΣ


.

   «Κηροδοσία των Ανέμων»
        ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
.
Ζωή Ριτσάτου - Παπαδάκη, φιλόλογος
.
Ρούλα Κονσολάκη, εκπαιδευτικός – μεταφράστρια
.
Κατερίνα Μαρία Αποστολάκη, φιλόλογος
.
καθώς και ο συγγραφέας.


Θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Πέπη ΜπιρλιράκηΜαμαλάκη.
.
Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος Εύα Λαδιά.

.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος,
20 Ιουνίου 2016, στις 18:00΄,
στον παραδοσιακό χώρο εστίασης «Μυλόπετρα», κάτω από τον ίσκιο των βενετσιάνικων πύργων του Μαρουλά.
.
Τηλ. επικοινωνίας: 6942-209444


----------------------------------------------------------------------------------------

Μύνημα του Συγγραφέα - Ποιητή 

Φίλες και φίλοι,

Με πολύ χαρά σας καλώ στην παρουσίαση της νέας μου ποιητικής συλλογής. Πρόκειται για την «Κηροδοσία των Ανέμων» από τις Εκδόσεις Γκοβόστη, ποιητική συλλογή που αποτελείται από πέντε επιμέρους ενότητες και περιλαμβάνει ποιήματα της τελευταίας πενταετίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χωριό καταγωγής μου, τον παραδοσιακό και διατηρητέο, βενετσιάνικο και μινωικό οικισμό του Μαρουλά Ρεθύμνου, 9 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου, στον δρόμο προς την Μονή Αρκαδίου. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση είναι η παραδοσιακή ταβέρνα «Μυλόπετρα», στο κτίριο της οποίας τους περασμένους αιώνες φιλοξενούνταν φάμπρικα παραγωγής ελαιολάδου με τις γνωστές πέτρινες μυλόπετρες.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει μια ιδιαίτερη ημέρα. Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, με την ευχή το Πνεύμα το Άγιο να μας καθοδηγεί στον διάβα της ζωής μας. Την ημέρα εκείνη, 20 του Ιούνη, το φετινό έτος έχει πανσέληνο, ενώ την επόμενη μέρα είναι η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Όλοι οι οιωνοί προμηνύουν επιτυχία στην εκδήλωση, όταν μάλιστα σε αυτήν ομιλήτριες θα είναι τρεις εξαιρετικές κυρίες, ιδανικές να αναλύσουν και να μας μιλήσουν για ποίηση, η κυρία Ζωή Ριτσάτου - Παπαδάκη, η κυρία Ρούλα Κονσολάκη και η κυρία Κατερίνα Μαρία Αποστολάκη. Την εκδήλωση μου, κάνει την τιμή να χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κυρία Πέπη Μπιρλιράκη - Μαμαλάκη, ενώ τον όλο συντονισμό της βραδιάς τον έχει η εξαίρετη δημοσιογράφος και παραγωγός ιστορικών ντοκιμαντέρ κυρία Εύα Λαδιά.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης, είναι οι εφημερίδες «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και «Κρητική Επιθεώρηση», τις οποίες ευχαριστώ πολύ, ενώ χορηγός είναι και ο παραδοσιακός χώρος εστίασης «Μυλόπετρα», στην πλατεία του βενετσιάνικου οικισμού του Μαρουλά.

Θα είναι τιμή και χαρά μου να σας δω έναν-έναν και μία-μία ξεχωριστά την Δευτέρα το απόγευμα και να συζητήσουμε πάνω στα ποιήματα και γενικότερα το ρόλο της ποίησης στη ζωή μας σήμερα. Έναν ρόλο που αξιολογώ ότι θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη θέση στις ζωές και τις καρδιές μας.


Να είστε όλοι και όλες καλά
Με αγάπη και εκτίμηση,
Ηλίας Κοπανάκης
Δρ. Χημικός Μηχανικός - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.