Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

«Κηροδοσία των Ανέμων» του Ηλία Κοπανάκη / Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ  ΣΥΛΛΟΓΗΣ


.

   «Κηροδοσία των Ανέμων»
        ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
.
Ζωή Ριτσάτου - Παπαδάκη, φιλόλογος
.
Ρούλα Κονσολάκη, εκπαιδευτικός – μεταφράστρια
.
Κατερίνα Μαρία Αποστολάκη, φιλόλογος
.
καθώς και ο συγγραφέας.


Θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Πέπη ΜπιρλιράκηΜαμαλάκη.
.
Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η δημοσιογράφος Εύα Λαδιά.

.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος,
20 Ιουνίου 2016, στις 18:00΄,
στον παραδοσιακό χώρο εστίασης «Μυλόπετρα», κάτω από τον ίσκιο των βενετσιάνικων πύργων του Μαρουλά.
.
Τηλ. επικοινωνίας: 6942-209444


----------------------------------------------------------------------------------------

Μύνημα του Συγγραφέα - Ποιητή 

Φίλες και φίλοι,

Με πολύ χαρά σας καλώ στην παρουσίαση της νέας μου ποιητικής συλλογής. Πρόκειται για την «Κηροδοσία των Ανέμων» από τις Εκδόσεις Γκοβόστη, ποιητική συλλογή που αποτελείται από πέντε επιμέρους ενότητες και περιλαμβάνει ποιήματα της τελευταίας πενταετίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χωριό καταγωγής μου, τον παραδοσιακό και διατηρητέο, βενετσιάνικο και μινωικό οικισμό του Μαρουλά Ρεθύμνου, 9 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου, στον δρόμο προς την Μονή Αρκαδίου. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση είναι η παραδοσιακή ταβέρνα «Μυλόπετρα», στο κτίριο της οποίας τους περασμένους αιώνες φιλοξενούνταν φάμπρικα παραγωγής ελαιολάδου με τις γνωστές πέτρινες μυλόπετρες.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει μια ιδιαίτερη ημέρα. Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, με την ευχή το Πνεύμα το Άγιο να μας καθοδηγεί στον διάβα της ζωής μας. Την ημέρα εκείνη, 20 του Ιούνη, το φετινό έτος έχει πανσέληνο, ενώ την επόμενη μέρα είναι η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Όλοι οι οιωνοί προμηνύουν επιτυχία στην εκδήλωση, όταν μάλιστα σε αυτήν ομιλήτριες θα είναι τρεις εξαιρετικές κυρίες, ιδανικές να αναλύσουν και να μας μιλήσουν για ποίηση, η κυρία Ζωή Ριτσάτου - Παπαδάκη, η κυρία Ρούλα Κονσολάκη και η κυρία Κατερίνα Μαρία Αποστολάκη. Την εκδήλωση μου, κάνει την τιμή να χαιρετίσει η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κυρία Πέπη Μπιρλιράκη - Μαμαλάκη, ενώ τον όλο συντονισμό της βραδιάς τον έχει η εξαίρετη δημοσιογράφος και παραγωγός ιστορικών ντοκιμαντέρ κυρία Εύα Λαδιά.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης, είναι οι εφημερίδες «Ρεθεμνιώτικα Νέα» και «Κρητική Επιθεώρηση», τις οποίες ευχαριστώ πολύ, ενώ χορηγός είναι και ο παραδοσιακός χώρος εστίασης «Μυλόπετρα», στην πλατεία του βενετσιάνικου οικισμού του Μαρουλά.

Θα είναι τιμή και χαρά μου να σας δω έναν-έναν και μία-μία ξεχωριστά την Δευτέρα το απόγευμα και να συζητήσουμε πάνω στα ποιήματα και γενικότερα το ρόλο της ποίησης στη ζωή μας σήμερα. Έναν ρόλο που αξιολογώ ότι θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη θέση στις ζωές και τις καρδιές μας.


Να είστε όλοι και όλες καλά
Με αγάπη και εκτίμηση,
Ηλίας Κοπανάκης
Δρ. Χημικός Μηχανικός - Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.