Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Στέλλα-Σοφίας Ν. Ζυγούρη (βιογραφικό σημείωμα)

 Η ποιήτρια Στέλλα-Σοφία Ζυγούρη του Νικολάου και της Βούλης γεννήθηκε στη Σπάρτη και κατοικεί μόνιμα στο Γύθειο. Σπούδασε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις απαραίτητες για την οικογενειακή επιχείρηση HOTEL MILTON. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος» και Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Στον 8ο διαγωνισμό ποίησης 2013 Ωδείου Φουντούλη (Κέντρο Διεθνών Μουσικών Σπουδών) λαμβάνει τον 1ο Έπαινο. Λαμβάνει τιμητική διάκριση από τον 33ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το ποίημά: «Ταξίδι.» Στον 6ο Παγκόσμιο διαγωνισμό 2015 του Ε.Π.Ο.Κ.( Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων), το δεύτερο βραβείο για το ποίημα: «Θυσία για την Κύπρο μας.» Διατηρεί την προσωπική σελίδα Stella-Sofia Zygouri και ποιητικές σελίδες με τους τίτλους: Η σιωπή λέει περισσότερα…., Ποίηση σε κάνει να πετάς ψηλά και τις ομώνυμες των συλλογών της: «Στους δρόμους που περπάτησα», «Ταξίδι στο Φως» 

Ποιητικές Συλλογές: 

Από τις εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» 

  • «Στους δρόμους που περπάτησα» (2014), 
  • «Ταξίδι στο φως» (2015), 
  • «Αισθήσεις» (2016). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.