Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ

Γεμίζει κι αδειάζει η πλατφόρμα του σταθμού. Βιαστικοί και αργοπορημένοι προσδίδουν στον χρόνο μία δύναμη επιρροής ακατανόητη. Συγχρονισμένα βήματα με τον δείκτη των δευτερολέπτων, αέναη επιχείρηση αγοράς ακόμη λίγου χρόνου ζωής.
Γερμένος  στο παγκάκι, κοιτώ προς κάθε κατεύθυνση. Αδιαφόρετα. Στριμωγμένος στην γωνιά μου, κρατώ το εισιτήριο. Ιδρωμένα, γερασμένα χέρια αναμονής.
-Κύριε, να σας βοηθήσω; Κύριε;
-… παρακαλώ!
-Να σας βοηθήσω; Μάλιστα, το εισιτήριο σας έχει λήξει, δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε. Από πέρυσι!
-…
Της το είχα υποσχεθεί. Μου έσφιξε το χέρι και μου ζήτησε μία τελευταία βόλτα με τον συρμό. Σε αυτόν που γνωριστήκαμε. Δεν τα κατάφερα. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Στο ένα χέρι το διπλό εισιτήριο, στο άλλο το μπαστούνι, προσπαθώ να κρατηθώ όρθιος και αποχωρώ. Συγχώρεσε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.