Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ

Γεμίζει κι αδειάζει η πλατφόρμα του σταθμού. Βιαστικοί και αργοπορημένοι προσδίδουν στον χρόνο μία δύναμη επιρροής ακατανόητη. Συγχρονισμένα βήματα με τον δείκτη των δευτερολέπτων, αέναη επιχείρηση αγοράς ακόμη λίγου χρόνου ζωής.
Γερμένος  στο παγκάκι, κοιτώ προς κάθε κατεύθυνση. Αδιαφόρετα. Στριμωγμένος στην γωνιά μου, κρατώ το εισιτήριο. Ιδρωμένα, γερασμένα χέρια αναμονής.
-Κύριε, να σας βοηθήσω; Κύριε;
-… παρακαλώ!
-Να σας βοηθήσω; Μάλιστα, το εισιτήριο σας έχει λήξει, δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε. Από πέρυσι!
-…
Της το είχα υποσχεθεί. Μου έσφιξε το χέρι και μου ζήτησε μία τελευταία βόλτα με τον συρμό. Σε αυτόν που γνωριστήκαμε. Δεν τα κατάφερα. Τίποτα πια δεν είναι ίδιο. Στο ένα χέρι το διπλό εισιτήριο, στο άλλο το μπαστούνι, προσπαθώ να κρατηθώ όρθιος και αποχωρώ. Συγχώρεσε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.