Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΣάββατο, 14 Μαΐου 2016

Η Αποκριά / Μίλτος Σαχτούρης

Μακριά σ’ έν’ άλλο κόσμο γίνηκε αυτή
                                                η αποκριά
το γαϊδουράκι γύριζε μες στους έρημους δρόμους
όπου δεν ανέπνεε κανείς
πεθαμένα παιδιά ανέβαιναν ολοένα στον ουρανό
κατέβαιναν μια στιγμή να πάρουν τους αετούς τους
                                                που τους είχαν ξεχάσει
έπεφτε χιόνι
γυάλινος χαρτοπόλεμος
μάτωνε τις καρδιές
μια γυναίκα γονατισμένη
ανάστρεφε τα μάτια της σα νεκρή
μόνο περνούσαν φάλαγγες στρατιώτες εν δυο
εν δυο παγωμένα δόντια

Το βράδυ βγήκε το φεγγάρι
αποκριάτικο
γεμάτο μίσος
το δέσαν και το πέταξαν στη θάλασσα
μαχαιρωμένο
Μακριά σ’ έν’ άλλο κόσμο γίνηκε αυτή
                                                η αποκριά.

Το διαβάσαμε στο βιβλίο "Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ΄τεύχος"  της Γ΄τάξης του Γενικού Λυκείου

2 σχόλια:

~reflection~ είπε...

Ο Σαχτούρης μέσα από τις εικονοποιημένες του σκέψεις ανοίγει μία πύλη και εισχωρούν μέσα μας τ' αόρατα, που κρύβει επιμελώς η αλήθεια της ζωής.
Εύχομαι να διδάσκεται στα παιδιά με τέτοιο τρόπο που να αφήνει ανέπαφη τη Μαγεία του ποιήματος, χωρίς τομές στο σώμα του στίχου που ακρωτηριάζουν την πρόθεση του ποιητή.. ώστε ο μαθητής πραγματικά ν' αγαπήσει την ποίηση και να στραφεί οικειοθελώς σ' αυτή και με εξωσχολική πρωτοβουλία μάθησης.

Dimitrios Gogas είπε...

Αν και δεν έχω εντρυφήσει στη ποίηση Μίλτου Σαχτούρη (προσωπικά τον θεωρώ στους κορυφαίους του Ελληνισμού) προκειμένου να συμφωνήσω ή όχι στο πρώτο μέρος του σχολίου σας, η ευχή σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.