Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ιωάννα Αμπατζή (βιογραφικό σημείωμα)




Η Ιωάννα Αμπατζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1995 αποφοίτησε από το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αμερική, αρχικά στο Washington State University απ΄ όπου πήρε με άριστα τον τίτλο Master of Arts in Theatre and Drama, στη συνέχεια στο University of Kansas και στο διδακτορικό του τμήματος Θεάτρου και Κινηματογράφου και Δημιουργική Γραφή στη (Φλώρινα). Στο πρώτο εστιάστηκε στην σημειολογία και τη σουρρεαλιστική ποίηση, ενώ στο δεύτερο στην κοινωνιογλωσσολογία και την παιδική λογοτεχνία του φανταστικού.

Έργα της :
  •  Ποιήματα (εκδόσεις Μολύβι) 
  • «Ο Μακιαβέλι Δήμαρχος», (2002)
  • «Η Αναρχία του Δημοσίου Υπαλλήλου» (2003)
  • «Λάρι Μπι. Το Βιβλίο των Μαγικών Συνταγών» (εκδόσεις Προπομπός-2008)
  • Πώς απόκτησε ο βάτραχος τις βούλες του (2013)
  • Η γάτα και ο πετεινός (Εκδόσεις Μολύβι) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.