Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Αντώνης Γκάντζης (βιογραφικά στοιχεία)

Ο Αντώνης Γκάντζης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια, στις 26 Δεκεμβρίου του 1952.
Πατέρας του υπήρξε ο Ιταλός πιανίστας Giorgio Francesco Gangi. Η μητέρα του Ελένη Παρίση - Γκάντζη, ήταν ελληνικής καταγωγής. Το 1961 μετακόμισε η οικογένεια στην Αθήνα. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές του εργάστηκς ως διορθωτής  σε μεγάλους εκδοτικούς οίκους της εποχής. Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση και με την πεζογραφία.  

Βιβλία του:


  • Το εγκόλπιο του λησμονημένου : 2001/ Αρμός 
  • Το σπίτι της Σοφίας :2010 / Αρμός 
  • Ωδή στο νέο Μεσολόγγι : 2010 / Αρμός 
  • Ἡ πα­τρί­δα μου (1975)
  • Οὔ­ριος ἄ­νε­μος (1976)
  • Ἀ­πο­κα­θή­λω­ση στὰ θρύ­ψαλ­λα τοῦ φεγ­γα­ριοῦ (ἐκδ. Πλέ­θρον, 1979) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.