Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Νίκη Ταγκάλου (βιογραφικό σημείωμα)


Η Νίκη Ταγκάλου γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά. Σπούδασε φωτογραφία. 
Την συνατήσαμε στα γράμματα για πρώτη φορά με το βιβλίο "Μάχη Ερώτων" (σε μορφή e-book) η οποία μεταφράστηκε στα Αγγλικά και κυκλοφόρησε σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Βραζιλία και Ινδία. 
Αργότερα Κυκλοφορεί η Ποιητική Συλλογή: “ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΜΟΛΥΒΙ” (ελεύθερη διάθεση στο αναγνωστικό κοινό μέσω του ιστοτόπου www.texni.org). 

Προκρίθηκε στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης "Μανώλη Αλυγιζάκη" στο Ιnternational Art Academy. 

Έχει τιμηθεί με το Α' Βραβείο Φεμινιστικής Ποίησης στα Σικελιανά 2013 και το Α' Βραβείο Ποιητικής Συλλογής στα Σικελιανά 2013.
Το 2013 συμμετείχε στην Ποιητική Ανθολογία " 127 ΦΩΝΕΣ ΨΥΧΗΣ" για φιλανθρωπικό σκοπό.


Ποιητικές Συλλογές:


(2015)
30 ημέρες, Εκδόσεις Πηγή
(2014)
Το κορμί της λύπης, Εκδόσεις Πηγή
(2013)
Επανάσταση σιωπής, Εκδόσεις Πηγή
(2012)
Lovers Battle, uPublish
(2012)
Μάχη ερώτων, uPublish

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.