Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΤρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΠΟΡΟΣ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


{Μύρια τ’ άστρα στο σύμπαν μας!}

Είμαι στο φως και στο τίποτα… 
Το αόρατο δεν είναι το τίποτα. Το αόρατο είναι ο άγνωστος Θεός!
Ψάχνω το σπόρο του Θεού!
Θέλω να κάνω ένα ταξίδι και η ευχή μου έρχεται…
Έρχεται κάτι, που καταπίνει το τίποτα και βρίσκεται ένα πεδίο όπου αναδεικνύει το θετικό και τότε το ενδιαφέρον μου, κρατιέται ζωντανό!
Το άτονο όνειρο, γεμίζει χρώματα και στην ψυχή μου ανθίζει ένα χαμόγελο!
Αγγίζω αναζητήσεις!..
Οι αισθήσεις μου χαϊδεύουν μια ποιότητα και χαιρετώ την απλότητα!
Επωάζεται ελπίδα!.. Και η κίνηση είναι πάντα η ίδια!..
Ο σπόρος που βλασταίνει, που δεν πεθαίνει έρχεται ν’ αναστήσει πάθη, ιδέες, τιμές που από καιρό είχαν σβήσει και ξεχαστεί...
Τι μεγαλείο!
Έρχεται το ενεργειακό κύμα… το ένα μετά το άλλο!..
Νιώθω θάρρος κι ανάδυση όλο φως!..
Ανοίγεται μονοπάτι και δρόμος προς το αύριο!..
Είναι ένα δυναμικό, δημιουργικό ξεκίνημα όταν από το κάτι γίνεται το μεγάλο κι ακόμη το μεγαλύτερο… το άριστο , το τέλειο! Και φτάνω σ’ ένα άθροισμα που είναι απλά το γινόμενο… αυτό που έχει γίνει το παράξενο, το μεγάλο θαύμα!
Αυτό το κάτι που έχεις αγαπήσει… που ήρθε απ’ τον άγνωστο κόσμο του Θεού, στη συνέχεια το καλλιεργείς μέσα σου, το μορφοποιείς, το πλουτίζεις με ακόμα περισσότερα συναισθήματα και ιδανικά!
Τολμάς να το εξωραΐσεις, να το εξευγενίσεις ως κάτι το πιο στέρεο, το πνευματικό και το ψυχικό, το πιο γλυκό κι επιθυμητό πράγμα, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο μας!
Σε ό,τι αφοσιωθείς… αυτό και θα κερδίσεις!..
Όταν έχεις προδιάθεση για ευτυχία, αναγεννιέσαι σε κάτι που όλο γίνεται καινούργιο!
Έτσι εξελίσσεσαι… Έτσι νιώθεις τη μαγεία! Έτσι γράφεις, έτσι ολοκληρώνεται το εξαιρετικό ποίημα! Έτσι εξαπλώνεσαι… δίνεις και δίνεσαι!
Έγινες ο δημιουργός, ο άγνωστος Θεός είσαι Εσύ!Από την εν πλω ποιητική της συλλογή <<Ρίγος προσμονής>>
Μαίρη Σουρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.