Το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό. Ως μοναδικό στόχο έχουμε να γίνει μικρή βιβλιοθήκη της Ελληνικής Ποίησης στο διαδίκτυο και να προωθήσει τη Ποίηση των Ελλήνων Δημιουργών. Το Ιστολόγιο είναι ανοικτό σε όλους τους δημιουργούς Ποίησης που επιθυμούν την ανάρτηση των ποιημάτων τους στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο. Μπορείτε να αποστέλλετε τα ποιήματά σας στο e-mail: dimitriosgogas2991964@yahoo.com\
Το όνομα του Δημιουργού (Ποιητή) αναγράφεται στο κάτω μέρος της κάθε ανάρτησης και στην ένδειξη : ΕτικέταΣάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Χάρης (Χαράλαμπος ) Παπασάββας ( βιογραφικό σημείωμα)


Ο Χάρης Παπασάββας γεννήθηκε στα Βασιλικά Λέσβου. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Πολυχνίτου. Αποφοίτησε από το Λύκειο της Μυτιλήνης. Είναι Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Μετά την συνταξιοδότησή του ασχολείται με την συγγραφή και κυρίως με την ποίηση.

Η Ποιητική του Συλλογή : Ωδή στην Γυναίκα από τις εκδόσεις : ΟΣΤΡΙΑ, Δεκέμβριος 2014 αποτελεί μια υμνογραφία προς τη γυναίκα, την « ευγενική ψυχή .., στον ανθό της ζωής» όπως αναφέρει και ο ίδιος χαρακτηριστικά,

Παρουσιάσεις της συλλογής του έχουν γίνει στην Αθήνα και στο Βόλο με μεγάλη επιτυχία.Πολλά ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε λογοτεχνικά ιστολόγια και περιοδικά όπως «Οι ποιητές που αγάπησα»του Δημήτρη Γκόγκα, στο λογοτεχνικό Περιοδικό «Αφηγητής»Απρίλης 2015 , και στο « Λογοτεχνικό Περιβόλι» της Ρένας Τζωράκη και στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Άνθρώπων ¨εργα»
Και στην εφημερίδα Emprosnet.gr της Μυτιλήνης

Ξεχωριστή και η συμμετοχή του στο Ανθολόγιο « Περί Έρωτος»

Η παρουσία του σε εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών υπήρξε ενδιαφέρουσα.

Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις με ξεχωριστή στο «RADIO SYMBAN”SYDNEY,AUSTRALIA στην εκπομπή «ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» που απλώθηκε σ όλα τα μήκη της ομογένειας απανταχού της γης.

Απέσπασε τον 1ο έπαινο σε Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με το ποίημά του ¨Ελπίδᨻ

Βραβεύτηκε σε διαδικτυακό διαγωνισμό ποίησης με το ποίημά του ¨Ελεύθερη Γνώμη»
Μελοποιήθηκαν τα ποιήματά του « Φονικό¨» Οι ποιητές» από την μαέστρο Κασσιανή Αμυγδαλίτση- Διβάνη και το ποίημά του ¨Δειλή σιωπή¨¨ από την Ελένη Μπελιμπασάκη και τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ΄

Συμμετέχει με ποιήματά του στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2016 από το βιβλίο.net και τις εκδόσεις το βιβλίο που αποτελούν σταθμό στη διαδικτυακή λογοτεχνία.

Η Α΄έκδοση της ποιητικής του συλλογής εξαντλήθηκε και κυκλοφόρησε η Β΄έκδοση με εξώφυλλο ‘έναν εξαιρετικό πινακα της βραβευμένης ζωγράφου Φωτεινής Παππά.

Έγραψαν….

ότι αυτό που σφραγίζει την ποίηση του Χάρη Παπασάββα είναι ο πολύ ιδιαίτερος,κομψός και λεπτεπίλεπτος τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί τη γλώσσα δημιουργώντας μια τεράστια ποικιλία εκφραστικών σχημάτων που μαζί με την πεισματική σχεδόν εμμονή του στη δημιουργία των πιο καλαίσθητων σύνθετων λέξεων θα δώσουν το σφυγμό, την αρμονία,το ύφος ,τη δύναμη και τη συντριπτική επιβολή του στίχου.
Βαθυστόχαστος και ειλικρινής,αισθησιακός,λυρικός,τρυφερός,κάποτε ελεγειακός θα δουλέψει με συνέπεια και με πλήρη αίσθηση ευθύνης, βουτώντας την πένα του στις πιο αιματηρές πηγές της έμπνευσής του και θα δώσει έναν από τους πιο υπέροχους ύμνους στην γυναίκα και στον έρωτά της. 

Ελένη Πάντου –ΦιλόλογοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το εκδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.