Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

«Το ποίημα είναι ένας λοξός δρόμος» (απόσπασμα) / Παλούκας Αργύρης

«Μόνη μας έγνοια πού ισιώνει λίγο ο βράχος 
 για να απλώσουμε πάνω το σώμα.
Σπίτι μας όλο κι όλο μια πετσέτα,

που το χαλάμε και το ξαναφτιάχνουμε
σαν παραζαλισμένοι από χαρά  

 για όσα θέλουμε να προλάβουνε τα μάτια»

..............................

«Κι ότι επέστρεφε έπειτα στο στόμα του κόσμου, 
 τεντωνόταν σαν τις προσπάθειές μας
να κολυμπήσουμε χώρια απ’ το μαύρο 

 και τριγυρνούσε όπως οι μισότρελοι
έξω απ’ τα νοσοκομεία, με μια αγωνία 

 ο καθένας για τον άρρωστό του
και τα μάτια κίτρινα και ξερά 

 σαν το άχυρο

.......................

«Η χαρά είν’ ένα μισό τραγούδι κι ένα κοντό λουρί, ένα λουρί που κονταίνει απότομα και μένει τότε το πρόσωπο βουβό πίσω απ’ τη μάσκα. Κάποτε κάτι πάει να ψιθυρίσει, όλο κάτι λογάκια πάει να ψιθυρίσει που πέφτουνε σαν ψίχουλα στο σκοτάδι με κρότο. Απ’ αυτή τη μαύρη τρύπα υποφέρει κι η αγάπη και κινδυνεύει όταν μαζεύονται πολλοί άνθρωποι που δεν αγαπιούνται  ».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.