Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Άσκοπο βήμα / Ζανιδάκη Άννα

 



Αυτό που έκανα και δεν είδα το παραμικρό αντίκρυσμα,την παραμικρή αντίδραση,ήταν ο τρόπος που χαν εκλάβει με λάθος σκοπό,το μέσο με τον οποίο,διεκδίκησα,να κάνω εγώ το πρώτο βήμα,


Το ότι φώναζα,διεκδικούσα χώρο και χρόνο απ τη ζωή τους,τη ζωή τους,των παιδιών μου.

Δεν επέβαλλα τη γνώμη ,την άποψή μου,απλά ήθελα να εισακούγεται και να προβληματίζονται με τον τρόπο τον οποίο εκλάμβαναν λάθος τα μηνύματα που αγωνιωδώς και με πείσμα ψυχής τους μετέδιδα.


Μέχρι που κουράστηκα να παλεύω,να μάχομαι με αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις,μέχρι που τα παράτησα και αφέθηκα στο να καταλάβω και να αντιληφθώ το δικό μου χώρο και χρόνο.της δικής μου θέλησης κι επιδίωξης για κάλυψης χρόνου,κενών και αδειασμάτων της ψυχής μου.


Το θέμα δεν είναι ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα,το θέμα και το βασικο ζήτημα είναι να γίνει ή από κοινού ,ή να βρεθούν οι ανάλογοι αποδέκτες και παραλήπτες του μηνύματος.


Δυστυχώς τρεφόμαστε πολύ απ τον εγωισμο μας ,τη ματαιοδοξία μας,αλλά κυρίως προσδίδουμε το δικο μας δίκιο ,κάτω απ τις δικές μας οπτικές γωνίες,εναλλαςόμενες και συγκλίνουσες με τα δικά μας μέτρα και σταθμά.


Μάθαμε να αντισταθμίζουμε καταστάσεις και στάσεις ζωής ,με γνώμονα και κεντρική αφετηρία τον εαυτό μας,το βόλεμά μας ,την καλοπέραςή μας.


Κανείς δεν είχε αντιταχθεί και αντιδράσει σε όλο αυτό το σκηνικό,παραλόγου ή μη θεάτρου ,που κηρύξαμε τους εαυτούς μας ,κομπάρσους ,παρά πρωταγωνιστές κα άμεσα ενδιαφερομένους.


Κι έτσι έρχεται το τέλος,στεκόμαστε,θρηνούμε και μαγευόμαστε από στιγμές και επιδιώξεις ,μα όλα στην αφάνεια,εσωκλυόμενα στη δική μας αλλαζονεία και περηφάνια.


Εε τώρα ας ζήσουμε με αυτή,ας μας παρηγορεί τις τύψεις και τις ενοχές μας.


Μα το βέβαιο και ποτέ πρωτάκουστο είναι πως ξέρουμε που βαδίζουμε,που βαλτώνουμε ,αλλά το να κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα ίσως είναι και δύσκολο.


Ακατόρθωτο ποτέ.

Αρκεί να θέλουμε αληθινά και ειλικρινέστατα.


Τι κι αν το κάνουμε,όταν τα γυαλί γίνει θρύμματα ,δεν κολλάει,δε γίνεται να αποκατασταθεί η ζημιά.


Απλά στέκεται να μας θυμίζει τα λάθη μας ,να μην επαναληφθούν και αυτή τη φορά να είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε και να ορίσουμε τις πορείες της ζωής μας,με αιτιολογία και σημασιολογία,τη δική μας και μόνο ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.