Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Ρομάντης (βιογραφία)

Ο Κώστας Ρομάντης γεννήθηκε το 1960 στα Χανιά. Ήταν το 13ο παιδί της μητέρας του, που ήταν πρόσφυγας από την καταστροφή της Σμύρνης και πέθανε όταν ήταν πέντε χρονών. Ο πατέρας του τον έβαλε σε ορφανοτροφείο, όπου έμεινε εννέα χρόνια. Μετά το Γυμνάσιο σπούδασε ηλεκτρονικός.
Από την εφηβεία του, έγραφε στιχάκια και τα μελοποιούσε. Τελειώνοντας τις σπουδές του, έφυγε στο Παρίσι όπου εργάστηκε για κάποια χρόνια ως τραγουδιστής. Επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεργάστηκε σαν στιχουργός και τραγουδιστής με το συνθέτη Δημήτρη Λάγιο και συνέχισε γενικά τις εμφανίσεις του σε επιλεγμένους χώρους. Εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1987 και μετά, για πολλά χρόνια σώπασε εθελοντικά, γράφοντας μόνο στίχους.
Το 2009 ξεκίνησε πάλι να εκδίδει στη "ΒΕΡΓΙΝΑ", τις συλλογές "Συζήτηση με μια κιθάρα" και μετά "Λεπτή ισορροπία", δυο συλλογές που βραβεύτηκαν από τη Δ.Ε.Ε.Λ και οι οποίες βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του Χάρβαρντ, στην έδρα Σεφέρης και στο Πανεπιστήμιο U.M.H. στις Βρυξέλλες. Ποιήματά του ανέκδοτα, όπως και από βιβλία του, έχουν δημοσιευτεί σε κάποια λογοτεχνικά περιοδικά με θετικές κριτικές. Η ποίηση, παραμένει ακόμα η πιο μεγάλη του αγάπη και ο ζωογόνος του τρόπος επικοινωνίας με τη ζωή.

έργα του: 

(2013) Η αγάπη σε δείπνο ερωτικό, Ζάθεον Πυρ
(2011) Λεπτή ισορροπία, Βεργίνα
(2009) Συζήτηση με μια κιθάρα, Βεργίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.