Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ο Θεός 'εν τζι έν' καμηλάρης / Χατζηματθαίου Αθως


΄Εβκην μουχτάρης ο Στυλλής ο πέρκαλλος
τον γέριμο ίσια 'χάσεν τον νουν του.
Τζιαι φάρασεν τζιαι κάμνει σγιαν το πέζουνον,
που 'ν του καϊλισεν, η πεζουνού του.
Επέταξεν την βράκαν τζιαι τες σίηριτζιες τζιαι την σαγιάν που ’φόρεν τόσα χρόνια. Ποδίνες επαράτζειλεν δερμάτινες, τζιαι κασμιρένια, μόνον, πανταλόνια.
Στον καφενέ θέλει να ’σιει τη θέσην του, στην εκκλησιάν τον σκάμνον επισήμων. Φορεί λοξοστραβά τωρά το φέσιν του. Σάννα ’περηφανεύτηκεν για τζιείνον;
Τζι οι χωρκανοί το μουρμουρκόν αρκέψασιν, μα τζείνου όμως, ’εν έδρωννεν το φτυν του. Το μουχταρλίκκιν έρεξεν στα σιέρκια του τζι έκαμνεν ό,τι κόψει η τζεφαλή του.
Πρίχου προλάβει να χαρεί, τον άτιμον, έν ο Θεός χαρκιέστε καμηλάρης. Ήρτεν χαπάριν που την πόλην άσσιμον. "Δεν εξελέγεις τίμια μουχταρής"
Γι' αυτόν η εκλογή σας ακυρώνεται υπήρξε ενόρκη καταγγελία έγκυρα ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια,
θα επαναληφθεί διαδικασία ".
Τζιαι του Στυλλή που το πολλύν μαράζι του
εδήθηκεν η γλώσσα του λαλούσιν
τζι οι χωρκανοί στον καφενέ κάμνούν το χάζιν του
τζιαι πας στην ράσιην του χασκογελούσιν.
Τώρα είντα χαπάρκα, έλα σύντισιε
που 'ρταν όπως θωρείς τα πάνω - κάτω
Πκοιος θα ξαναπιστέψει πκιον τον λόον σου
στες εκλογες θωρώ να πιάννεις πάτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.