Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΑΥΤΗ Η / Βαραλής Νίκος


Όλα φαίνονται να έχουν τεντώσει. Τα δέντρα που οι κορυφές τους έπεφταν με θόρυβο στους δρόμους, οι πλατείες που κυοφορούσαν τα μεσημέρια με μιαν απέραντη οδύνη, κι αυτός ακόμα που έπαιρνε τον καθρέφτη που πάνω του κυκλοφορούσε ως πραγματικότητα. «Η κυριαρχία του αλατιού είναι πιο σκληρή από το θάνατο», είπε ο αδελφός μαζεύοντας τις πεθαμένες μύγες. Για μια στιγμή τα παλιά ρολόγια ξεθάφτηκαν και οι νεκροί άρχισαν να μιλάνε μια γλώσσα ακατάληπτη. Για ανταγωνισμούς έλεγαν και για κέρδος. Ο σταυρός όμως ψηλά στο λόφο μαρτυρούσε ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να έχουν τέσσερα μάτια. Τα δύο οπωσδήποτε για να βλέπουν το τοπίο της ερήμου μέσα τους. Ο σταυρός θύμιζε τα παλιά γεφύρια που ένωναν ύλη και αντιύλη, όνειρα και βουνιές ακατάστατες αγχωτικών πολέμων. Τι να παίξω τώρα στα βουνά; Με τι λόγο να πείσω τον άνεμο να δροσίσει; Όλα έχουν τεντώσει. Κι όμως του καθενός είναι το σπαθί. Κάθεται πάνω σε κάθε λαιμό και περιμένει. Χωράει στα αρχαία αυλάκια και διανοίγει την αρτηρία της καρδιάς. Αυτή την άνοιξη θα συναντηθούμε στο άγιο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.