Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Ιάκωβος Γαριβάλδης (μικρό βιογραφικό)

Ο Ιάκωβος Γαριβάλδης γεννήθηκε το 1952 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καλαμαριά, όπου φοίτησε στο τοπικό Γυμνάσιο μέχρι την Γ’ Λυκείου. Το 1970 μετανάστεψε στην Αυστραλία με την οικογένειά του. Το 1978 παντρεύτηκε την Άντρια και απέκτησε τρία παιδιά, την Φύλια, τον Γαβριήλ και τον Γιάννη.
Στην Αυστραλία συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα Προγραμματιστή / Αναλυτή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παρακολούθησε μαθήματα Λογισμικού στο Pearcey Centre for Computing του Πανεπιστημίου Monash, καθώς και του City and Guilds του Λονδίνου. Είναι αναγνωρισμένος διερμηνέας από την Εθνική Υπηρεσία Διερμηνέων ΝΑΑΤΙ Level 2.
Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Το 1993 ψηφίστηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας και έμεινε σ’ αυτή τη θέση μέχρι το 2004.

Έργα του:

  • Δίγλωσση Ποιητική συλλογή με τίτλο «Γνωριμίες» το 1983
  • Ανθολογία βραβευμένων διηγημάτων με τίτλο «Εμείς», του βιβλιοπωλείου «Θεμέλιο» του Συδνευ 1988
  • Ανθολογία Έργα Ελλήνων Λογοτεχνών Μελβούρνης, εκδόσεις ΕΛΙΚΙΑ 1991
  • Επικό Πεζοτράγουδο με τίτλο «74 υπό σκιάν» εκδόσεις Ναυτίλος 1998
  • Τεχνικό βιβλίο πληροφορικής στην Ελληνική με τίτλο «Μιλάτε Word» εκδόσεις Ναυτίλος 2007
  • Τεχνικό εγχειρίδιο πληροφορικής στην Ελληνική με τίτλο «Βοηθήματα της Εφαρμογής Word» Ναυτίλος 2007
  • Τεχνικό βιβλίο πληροφορικής με τίτλο «Εισαγωγή στο Ίντερνετ» 2008
  • Τεχνικό βιβλίο πληροφορικής με τίτλο «Μιλάτε Excel» 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.