Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΝ


 του Απόστολου Θηβαίου 

Φύγανε νωρίς το μεσημέρι από το Ιπποκράτειο. Ήταν συντριμένοι. Οι ιατροί είπαν θα πεθάνει, δίχως άλλο. Λοιπόν, πεθαίνουν οι ιδέες και τα εμβλήματα, αποφασίσαμε και τραβήξαμε για το λόφο του αστεροσκοπείου.
Σκόρπιοι, σαν δραπέτες σηκωνόμαστε πάνω από τα χορτάρια, πλεγμένοι μες στα κλαδιά σαν τους μάγους, ανηφορίζουμε το λόφο. Ερωτευόμαστε και ύστερα επιστρέφουμε στα σπίτια μας. Χωρισμένοι, τραβούμε για τα δώματα. Άλλος στο διαμέρισμα πάνω απ΄το λαμπαδοπωλείο, η Κλειώ στο νεοκλασσικό της Αμφίσσης. Ένας κατοικεί τα υπόγεια εδώ και αιώνες. Τόσες καρδιές σπασμένες τους δρόμους, στο τέλος της μέρας. Τ΄όμορφο απόγευμα, την προοπτική του αστεροσκοπείου, τους έρωτες κανείς δεν τους θυμάται πια.

Διέρρευσε πως κάποιοι έμειναν στους λόφους. Όλοι αυτοί είναι από χέρι χαμένοι. Η Κλειώ θα ταξιδέψει για την Αλεξάνδρεια δίχως αποχαιρετισμούς. Με το πλοίο Πελοπόνησος. Τόση κούραση, τόσους έρωτες και απώλειες η Αιγυπτία Κλειώ. Τέτοια σώματα και τέτοιες μάχες στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.