Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ευγενία Βογιατζή (Βιογραφικό)




    Η Ευγενία Βογιατζή γεννήθηκε το 1963 στη Δράμα και μένει στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στο Α.Π.Θ  πολιτικός μηχανικός. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τη τελευταία δεκαπενταετία απασχολείται ως τεχνικός υπάλληλος σε Ο.Τ.Α. Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά που σπουδάζουν.
     Με τη ποίηση ασχολείται από παιδί. Έχει πάρει μέρος σε αρκετούς τοπικούς & πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αποκομίζοντας διακρίσεις. Ποιήματα κι άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στο τύπο και το διαδίκτυο,  ενώ έχει συμμετάσχει σε ποιητικούς αγώνες και μαραθώνιους ποίησης. Συνολικά έχει γράψει 12 ανέκδοτες ποιητικές συλλογές και πολλά μικρά διηγήματα.
     Με ποιήματα και μικρά πεζά συμμετείχε  στην ομαδική έκδοση "Οδός Ποιητών" της ομάδας λόγου και τέχνης Ale-Amoroza,  στην ομαδική έκδοση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού "Δεσμοί Λόγου & Υπόσχεσης" (εκδόσεις Μαλλιάρη) σε συνεργασία με την Ale Amoroza, ενώ έχει κάνει δύο αυτοεκδόσεις "ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ" (2009) και "Δώδεκα & τέσσερα " (2010) σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Στον λογοτεχνικό ιστοχώρο "www.apostaktirio.gr " φιλοξενείται η τελευταία ποιητική συλλογή "ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ" ως e-book =Αντίδωρο στον Αναγνώστη.
     Ποιήματά της αναρτώνται  σε διαδικτυακούς λογοτεχνικούς  ιστοχώρους με τα ψευδώνυμα papaver, eugvog, kanella16 , anoixtotita.
   Ερασιτεχνικά ασχολείται με τη ξυλογλυπτική  και τις μικροκατασκευές  από ξύλο  συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις εικαστικών της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Θάσου  και Μίκρας καθώς και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Ο ιστοχώρος λόγου και τέχνης www.perigrafis.net εκτός από ποιήματα φιλοξενεί και κάποια ξυλόγλυπτα στη παρακάτω διαδρομή  : http://www.peri-grafis.net/ergo.php?id=1183.   Eπίσης  ξυλόγλυπτά της  φιλοξενούνται διαδικτυακά  στο ftiaxto-monos-sou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.