Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Μυστικά Βιώματα στην Αγία Γη, με υπότιτλο «Κατάθεση Ψυχής» της Σοφίας Κιόρογλου

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος του Μυστικά Βιώματα στην Αγία Γη, με υπότιτλο  «Κατάθεση Ψυχής».  
Στην νυσταγμένη γη της ψυχής μας, οι διηγήσεις που ο αναγνώστης θα διαβάσει θα είναι μια σταλαγματιά δροσιάς στον βραχόσπαρτο και ανεμόδαρτο βίο μας.Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους Αγιοταφίτες Πατέρες ως ένα μικρό αντίδωρο για τους πνευματικούς τους αγώνες!

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 14, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΗΛ.6972848891. Παρακάτω θα διαβάσετε ένα μικρό απόσπασμα από την εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο και δύο μικρά κομμάτια από την εισαγωγή. 

 
«Μη ζητάς να μάθεις τα θαυμαστά πράγματα της ζωής μου κοντά στο Θεό, δε βρίσκω λόγια να τα περιγράψω! Τι μπορείς να πεις, όταν βρίσκεσαι σε μια έρημη παραλία κι ακούς το κύμα, ή σ’ ένα πυκνό δάσος κι ακούς τα πουλιά, ή στην έρημο του Σινά! Η ομιλία σου θα ήταν μια παραφωνία, που θα τάραζε το τοπίο».
Γερόντισσα Γαβριηλία

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι συνέχεια του βιβλίου“ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ” που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2019 και αποτελεί μια καταγραφή προσωπικών εμπειριών και θαυμαστών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στα ιερά μέρη της Ορθοδοξίας μας και πιο συγκεκριμένα της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης σε προσκυνητές αλλά και μοναχούς. Γνωρίζουμε από την ορθόδοξη εμπειρία των αγίων μας ότι μετά από την κάθαρση της καρδιάς, ο άνθρωπος, δια της Χάριτος του Θεού, αποκτά τον φωτισμό του νοός. Ο άνθρωπος με την Χάρη του Θεού φροντίζει να καθαρίσει την καρδιά του, στην συνέχεια έρχεται στην νοερά-καρδιακή προσευχή και έπειτα, εάν ο Θεός θελήσει, φθάνει και στην αποκάλυψη, την φανέρωση της δόξης Του. Όλα τα περιστατικά και οι εμπειρίες που περιγράφονται σε αυτή την έκδοση είναι βασισμένα σε αληθινές μαρτυρίες και πρόσωπα. Ευχόμαστε ολοκαρδίως καλή ανάγνωση!!!


ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Τι είναι αυτό που κελεύει το νου να γράφει για το Σινά και τους Αγίους Τόπους; Γιατί ο προσκυνητής νιώθει ότι τα Ιεροσόλυμα και τα γρανιτώδη όρη της Χερσονήσου του Σινά βοηθούν στην απόσπαση του νού από την διάχυσή του στο περιβάλλον και την συγκέντρωσή του στην καρδιά; Δίχως άλλο, ο απαράκλητος τόπος αναπτύσσει σε έντονο βαθμό την μετάνοια και την ξενιτεία. Τότε σε βαθειά μετάνοια ο νούς του ανθρώπου αίρεται από κάθε περιοριστικό όριο και ανέρχεται με "θανατηφόρον δίψαν" στο κάλλος του Θεού. Γι’ αυτό και πολλοί ασκητές επέλεξαν αυτόν τον τόπο για να ζήσουν την ζωή του Θεού, να θεραπευθούν από όλα τα πάθη και να ενωθούν με τον Θεό. Όλοι όσοι έχουν επισκεφτεί και βαδίσει σε αυτά τα ιερά χώματα αισθάνονται μια μυστική παρότρυνση να γίνουν μέτοχοι σε μια αδιάλειπτη δοξολογία προς τον Κύριο, συναισθανόμενοι την ελεεινότητα τους αλλά και το μεγαλείο που κρύβεται σε αυτή την ευχαριστιακή επικοινωνία με τον Θεό. Η συνεχής θέα του όρους Χωρήβ, του τόπου της βάτου και της αγίας Κορυφής ασκεί μια έντονη έλξη στον επισκέπτη. Άλλωστε, στον χώρο αυτό βιώθηκε ο αρχαίος μοναχισμός.Το βιβλίο αυτό είναι μια ταπεινή προσπάθεια να απεικονιστεί όσο πιο πιστά γίνεται η προσκυνηματική εμπειρία μέσα από μαρτυρίες και διηγήσεις απλών ανθρώπων αλλά και μοναχών στους ιερούς τόπους της χριστιανοσύνης και να ταξιδέψει τους αναγνώστες στα μέρη εκείνα που η Ορθόδοξη καρδιά χτυπά!!! Να μην παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι η επάνδρωση των Παναγίων Προσκυνημάτων είναι επιβεβλημένη και η συνέχιση της διακονίας του ευσεβούς ημών Γένους στους τόπους όπου έστησαν οι πανάχραντοι πόδες του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού αποτελεί διακαής πόθος όλων μας. Ευχόμαστε ολοκαρδίως οι ειρηνοποιοί ακροφύλακες του Παναγίου Τάφου και των Παναγίων Προσκυνημάτων να αυξάνονται αριθμητικά και να ανέρχονται πνευματικά. Αμήν!

image.png

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σοφία Κιόρογλου γεννήθηκε στην Αθήνα ένα Σάββατο του Ιουνίου όταν ο τζίτζικας άρχιζε το τραγούδι του κι άκουγες τα πουλιά να φουρφουρίζουν στις φυλλωσιές. Η συγγραφή και η μετάφραση παιδικών και θρησκευτικών βιβλίων δεν προέκυψε τυχαία. Από μικρή διάβαζε βίους αγίων και έγραφε τα δικά της βιβλία, τα οποία σκονίζονταν σε κάποιο σκοτεινό ερμάρι του πατρικού της σπιτιού. Μετά το θάνατο του πατέρα της, το ευλογημένο χέρι του την σταύρωσε από ψηλά και τότε όλα τα γραπτά της έγιναν φως. Η εργογραφία της περιλαμβάνει άρθρα, ποίηση, μεταφράσεις, εφηβικά και θρησκευτικά βιβλία. Σκοπός της είναι η διάδοση της Ορθοδοξίας μέσω της γραφής και ιδιαιτέρως σε χώρες όπου η Ορθόδοξη παρουσία είναι ισχνή. Μετά το Μυστικά Βιώματα στην Αγία γη και το Κατάθεση Ψυχής, σειρά έχει το αγγλικό βιβλίο με τίτλο «In the Footsteps of Jesus» το οποίο θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα.Το προσωπικό της ιστολόγιο είναι : https://holylight.home.blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.