Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Γεώργιος Λιάκος (βιογραφικό σημείωμα) εκ Μυτιλήνης

Ο ποιητής Γιώργος Λιάκος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1911 και πέθανε στην Αθήνα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» το 1983 από την με την επάρατη νόσο.  Αποφοίτησε από το γυμνάσιο της Μυτιλήνης. Μαζί με τον Στρατή Καρίπη εκδίδει το περιοδικό «Η Τέχνη μας». Το 1937 ήρθε στην Αθήνα και μέχρι το 1940, εργάστηκε στο Λογιστήριο του Νοσοκομείου Παίδων. Το 2965 τιμάται με έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» Το 1976 του αναγνωρίζεται τιμητική λογοτεχνική σύνταξη.Ποιητικές Συλλογές:  

α. «Ποιήματα»/ 1934. 
β. «ΟΜΙΧΛΗ» / 1936
γ. «Γήινα Δώρα» / 1954. 
δ. Αόρατος Κόσμος / 1963
ε. «Διάττοντες» / 1974
στ. «Μουσικός Λό­γος» / 1980
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.