Σελίδες

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο σφαγέας του ιαπωνικού λαού Χάρι Τρούμαν

Του Π. Ένιγουεϊ
 
Σήμερα το πρωί ο Ιάπωνας πρόεδρος σε διάγγελμά του προς τον ιαπωνικό λαό ανακοίνωσε ότι οι Japan Seals πραγματοποίησαν (χθες Κυριακή) επιχείρηση κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χάρυ Τρούμαν, ο Νο1 καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου παγκοσμίως:
«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Ιάπωνες αλλά και σε όλο τον κόσμο ότι οι Japan Seals ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Χάρυ Τρούμαν, του σφαγέα που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών μετά από τις δύο πυρηνικές επιθέσεις σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945», δήλωσε ο Ιάπωνας πρόεδρος.
«Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από χρόνια επίπονης εργασίας από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, ενημερώθηκα ότι υπήρχαν πληροφορίες που οδηγούσαν στον Χάρυ Τρούμαν. Χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να επιβεβαιωθούν. Και τέλος την προηγούμενη εβδομάδα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχαμε αρκετές πληροφορίες για να δράσουμε και ενέκρινα μία επιχείρηση εναντίον του», πρόσθεσε.
«Σήμερα με διαταγή μου οι Japan Seals πραγματοποίησαν μία στοχευόμενη επιχείρηση εναντίον του συγκροτήματος Αμποταμπάντ στο Πακιστάν. Μία μικρή ομάδα Ιαπώνων εκτέλεσε την επιχείρηση επιδεικνύοντας εξαιρετικό θάρρος και ικανότητα. Κανένας Ιάπωνας δεν τραυματίστηκε και φροντίσαμε ώστε να μην υπάρξουν τραυματίες ανάμεσα στους πολίτες. Έπειτα από ανταλλαγή πυρών σκότωσαν τον Χάρυ Τρούμαν και πήραν τη σορό του», ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρόεδρος.
Πάντως επανέλαβε ότι η Ιαπωνία δεν μάχεται εναντίον των ΗΠΑ. «Οπότε, όλοι όσοι πιστεύουν στην ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να χαιρετίσουν τη δολοφονία του (Χάρυ Τρούμαν)», πρόσθεσε.
Οι ιαπωνικές δυνάμεις οδηγήθηκαν στο τριώροφο οχυρωμένο κτίριο που διέμενε ο Χάρυ Τρούμαν (33ος πρόεδρος των ΗΠΑ: 12 Απριλίου 1945 – 20 Ιανουαρίου 1953) έπειτα από την παρακολούθηση επί 4 χρόνια ενός από τους πιο έμπιστους αγγελιοφόρους του. Την επιχείρηση των κομάντο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χάρυ Τρούμαν, διοργάνωσαν κι εκτέλεσαν οι ειδικές δυνάμεις του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, οι Japan Seals. Πρόκειται για επίλεκτες δυνάμεις, που χρησιμοποιούνται σε αντιτρομοκρατικές όπως και σε αναγνωριστικού χαρακτήρα επιχειρήσεις ή και σε επιχειρήσεις «μη-συμβατικού πολέμου».
Ιάπωνας αξιωματούχος, που όμως ζήτησε να μείνει ανώνυμος, τόνισε μιλώντας στο Γραφείο του Γαλλικού πρακτορείου στο Τόκιο ότι, «ο Χάρυ Τρούμαν σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι του». Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος της Ιαπωνίας, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι τα τεστ DNA που πραγματοποιήθηκαν, επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι πρόκειται για το πτώμα του Τρούμαν.
Νωρίτερα, από κυβερνητικό ανακοινωθέν προέκυψε ότι «ουδεμίας ξένης χώρας η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της πακιστανικής, είχε την παραμικρή ενημέρωση για την επιχείρηση των Japan Seals». Αναφέρεται στα ιαπωνικά ΜΜΕ ο θάνατος, εκτός του Χάρυ Τρούμαν, ενός από τους γιους του, δύο «συνδέσμων» του και μιας γυναίκας.
«Αντιστάθηκε, όπως αναμέναμε», απάντησε -πάντοτε ανώνυμα-ο ένας από τους ανωτέρω δύο αξιωματούχους της Ιαπωνίας.
Οι ιαπωνικές στρατιωτικές δυνάμεις εντόπισαν τελικά τον ιθύνοντα νου του ιαπωνικού ολοκαυτώματος στις 6 και 9 Αυγούστου 1945 σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, του Χάρυ Τρούμαν όχι στα απόκρημνα βουνά της αμερικανικής μεθορίου, αλλά σε μία πολυτελή έπαυλη στο θέρετρο Αμποταμπάντ, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ, όπου ζούσε με τη νεότερη σύζυγό του, σύμφωνα πάντα με ιάπωνες αξιωματούχους.
Η ομάδα των Japan Seals που κυνήγησε τον Τρούμαν είχε διαταγές να σκοτώσει τον αιμοσταγή αυτό δολοφόνο του ιαπωνέζικου λαού και όχι να τον συλλάβει, δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.
«Ήταν μια επιχείρηση για φόνο», δήλωσε ο αξιωματούχος, καθιστώντας σαφές ότι δεν υπήρχε επιθυμία από την ιαπωνική πλευρά να καταβληθεί προσπάθεια για τη σύλληψη του Χάρυ Τρούμαν ζωντανού.

Υπό μυστικότητα η επιχείρηση
Η Ιαπωνία δεν ενημέρωσε τους εταίρους της για την επιχείρηση ενώ το Πακιστάν δεν φαίνεται ότι γνώριζε το μέρος όπου βρισκόταν, σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους. Η Ιαπωνία δεν είχε ενημερώσει τις πακιστανικές αρχές για την επιχείρηση εναντίον του Χάρυ Τρούμαν και δικαιολόγησαν την παραβίαση της πακιστανικής κυριαρχίας λέγοντας πως είχαν «νομική και ηθική υποχρέωση να ενεργήσουν», τόνισε ανώτατος αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης. «Από της 9 Αυγούστου 1945 η Ιαπωνία είχε ξεκαθαρίσει ότι θα καταδιώξει τον Χάρυ Τρούμαν όπου και αν βρίσκεται» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του ιαπωνικού υπουργείου Αμύνης, ο Χάρυ Τρούμαν έτυχε κανονικής θρησκευτικής τελετής στη γέφυρα του ιαπωνικού αεροπλανοφόρου Περλ Χάρμπορ, κατά πλήρη σεβασμό των αμερικανικών παραδόσεων προτού η σορός του ριφθεί στην θάλασσα, ανοικτά της Θάλασσας του Ομάν. Όπως τόνισε η ίδια πηγή, η λύση να ταφεί στη θάλασσα ο Χάρυ Τρούμαν, επελέγη, λόγω της απροθυμίας που ενδέχεται να έδειχναν άλλες χώρες να δεχθούν τη σορό του.

Διεθνείς αντιδράσεις για το θάνατο του Χάρυ Τρούμαν.
Αναφερόμενος στο θάνατο του Χάρυ Τρούμαν, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε: «Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επιτυχία. Ο θάνατός του καθιστά πιο ασφαλή τον κόσμο και δείχνει ότι τέτοια εγκλήματα δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητα»
Η Γαλλία «χαιρετίζει την επιμονή της Ιαπωνίας» η οποία καταδίωκε τον Χάρυ Τρούμαν επί σειρά ετών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος μετά το θάνατο του Τρούμαν. «Ο κύριος υπεύθυνος των επιθέσεων στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, ήταν ο Χάρυ Τρούμαν, που προκάλεσε το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία», πρόσθεσε. «Η Γαλλία εκτιμά ότι για τα θύματα αυτά, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η Γαλλία σκέπτεται σήμερα τα θύματα αυτά και τις οικογένειές τους», τόνισε.
Ως «νίκη του καλού ενάντια στο κακό και της δικαιοσύνης ενάντια στην ωμότητα» χαρακτήρισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών το θάνατο του Χάρυ Τρούμαν.
Στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο θάνατος του Τρούμαν είναι «μια καλή είδηση για όλους όσοι σκέφτονται ελεύθερα και είναι υπέρ της ειρήνης στον κόσμο».
Στο Τόκιο, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία θα ενισχύσει την ασφάλεια των στρατιωτικών της βάσεων για ν’ αντιμετωπίσει πιθανά αντίποινα μετά το θάνατο του Χάρυ Τρούμαν.
Η Ρωσία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την είδηση του θανάτου του Χάρυ Τρούμαν και χαιρέτισε τη «μεγάλη επιτυχία» του Τόκιο. «Η εκδίκηση είναι αναπόφευκτη για όλους τους τρομοκράτες και σφαγείς των λαών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Ανακουφισμένη με την είδηση του θανάτου του Χάρυ Τρούμαν δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Ο Χάρυ Τρούμαν ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Οι δυνάμεις της ειρήνης σημείωσαν επιτυχία χθες το βράδυ», τόνισε σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.
Στο Μιλάνο, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο θάνατος του Τρούμαν είναι ένα «σημαντικό αποτέλεσμα στον αγώνα κατά του κακού» και «ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την Ιαπωνία και όλες τις δημοκρατίες. Ο κόσμος περίμενε αυτήν την είδηση πολλά χρόνια», τόνισε.
Σύμφωνα με το Βατικανό, ο Χάρυ Τρούμαν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο Θεό για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι ένας θάνατος δε χαροποιεί τους χριστιανούς, τούς υπενθυμίζει «την ευθύνη που έχει καθένας ενώπιον του θεού και των ανθρώπων».
Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θάνατο του Χάρυ Τρούμαν.
Η πρόεδρος της υποεπιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ καλύτερα εάν λογοδοτούσε στη δικαιοσύνη».
Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θάνατο του Τρούμαν. «Ξυπνήσαμε σε ένα κόσμο πιο ασφαλή», τόνισε.
Στη Στοκχόλμη, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο κόσμος θα είναι «καλύτερος» μετά το θάνατο του Χάρυ Τρούμαν.
Στην Τουρκία, ο πρόεδρος της χώρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξόντωση του Χάρυ Τρούμαν. «Ο τρόπος με τον οποίο εξουδετερώθηκε πρέπει ν’ αποτελέσει παράδειγμα για όλο τον κόσμο».
Στη Ραμάλα, η Παλαιστινιακή Αρχή τόνισε ότι ο θάνατος του Χάρυ Τρούμαν «είναι προς όφελος της ειρήνης».
Στην Αθήνα ο εκπρόσωπος δελτίου τύπου της κυβέρνησης εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια τόσο του ιδίου όσο και ολόκληρης της κυβερνητικής ομάδας στην οικογένειά του Τρούμαν λέγοντας: «Κρίμα, ο Χάρυ Τρούμαν και το οικονομικό του σχέδιο, το σχέδιο Μάρσαλ, ήταν η τελευταία ευκαιρία να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα αν μας το παρείχε για δεύτερη φορά.»

Υ.Γ. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Χάρυ Τρούμαν δεν απεβίωσε την 26/12/1972 (όπως αναφέρεται επίσημα) για το λόγο ότι ο 33ος αμερικανός πρόεδρος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα φερέφωνο – ούτε καν σωσίας… Είναι ο μόνος αμερικανός πρόεδρος που ανέλαβε τον κυβερνητικό θώκο χωρίς εκλογές (ήταν αντιπρόεδρος) – έπειτα από τον αιφνίδιο(!;) θάνατο του προκατόχου του Φραγκλίνου Ρούζβελτ. Υπολογίζεται ότι το καλοκαίρι του 1945 ήταν κάτω των είκοσι πέντε ετών(!). Μήπως τελικά και ο «πραγματικός» Τρούμαν ήταν ένα ακόμη φερέφωνο;
Έτσι μετά τα συνταρακτικά αυτά γεγονότα μόνο ο «Elvis Prisley is still alive».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου