Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Δημήτρης Πιστικός (βιογραφικό)

Ο Δημήτρης Πιστικός, δικηγόρος, ποιητής και δοκιμιογράφος, γεννήθηκε στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας το 1948.
Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Πειραιά, όπου και δικηγόρησε μέχρι τη πρόσφατη συνταξιοδότηση του.
Ως λογοτέχνης ασχολείται κυρίως με την ποίηση και το δοκίμιο. Παράλληλα έγραψε θέατρο, μεταφράζει αρχαίους Έλληνες ποιητές και συνεργάζεται με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά όπου δημοσιεύει ποιήματα και δοκίμια.
Ποιήματά του βραβεύτηκαν και μεταφράστηκαν στα Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά και Ρουμάνικα, περιλαμβάνονται σε πολλές ανθολογίες και μελοποιήθηκαν από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

 Πρωτοδημοσίευσε μαθητής στο περιοδικό "Διαλεκτική" του Αγρινίου. Το 1991 εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Ανάγνωση" και το 1992 την ποιητική σύνθεση "Ηλιοπαιδεία", που του χάρισε το Α΄ Βραβείο Ποίησης της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Βραβείο Αρώνη). Το 1997 εξέδωσε την ποιητική σύνθεση "Η ενάτη σταυροφορία", έκδοση "Δωδώνη". Έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικά περιοδικά δημοσιεύοντας ποιήματα και δοκίμια. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής του Επιτροπής. 


(2007) Εκ του συστάδην, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
(2005) Οι χαιρετισμοί της Χίου, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
(2005) Τα υφαντά της νύχτας, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ
(2002) Εκ των προτέρων, Ίβυκος
(1997) Η ενάτη σταυροφορία, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου