Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Κατάλογος Ελληνίδων Ποιητριών(Φ)

 Αν αφήσουμε να βαφτιστούμε στην σιωπή
με τον άλλον 
αν αντέξουμε
θα σάσει η μοναξιά
όπως σπάζει το καλούπι ο γλύπτης
για να φανεί το πρόσωπο.


Φουντουλάκη Νεκταρία 


1.    Φαντριδάκη Δάφνη
2.    Φαρκάτση Ντέπη
3.    Φατούρου Λένα
4.    Φίλη Μαρία
5.    Φιλιππίδη Μαρίκα
6.    Φιλίπποβα-Χαντζή Μαρία
7.    Φιλίππου - Λαδάκη Νίκη (Ποιήτρια από Κύπρο)
8.    Φιλούση Νένα (ποιήτρια της Κύπρου)
9.    Φιτικίδου Άντρη
10. Φορτούνη Τζούλια
11. Φούκα Φανή
12. Φουντουκίδου Νόπη
13. Φουντουλάκη Νεκταρία
14. Φούτου Έλλη-Βασιλική
15. Φραγκάκη Ειρήνη
16. Φράγκου Βασιλική
17. Φράγκου-Γκαϊδατζή Δ.
18. Φραντζή Άντεια
19. Φρεγγίδου Έλλη
20. Φριντζήλα Μάρθα
21. Φυσέκη Ιωάννα
22. Φυτιλή Λίνα

23. Φωτιάδου Αρτεμίου Ελένη (ποιήτρια της Κύπρου) 

Ο κατάλογος συνετάχθη βασιζόμενος σε Ελληνικές - Κυπριακές Ποιητικές Ανθολογίες, Ποιητικά Ανθολόγια, Εκπαιδευτικά Βιβλία του Υπουργείου Παιδείας, Ιστοσελίδες και Ιστολόγια ποίησης, Εκδόσεις Εκδοτικών Οίκων, Εκδόσεις στο διαδίκτυο. Συμπεριελήφθησαν και γυναίκες  στιχουργοί, που πιστεύεται ότι ορισμένοι από τους στίχους που έχουν γράψει μπορούν να ενταχθούν στον κύκλο της ποίησης.
Το πιθανότερο είναι η απουσία και άλλων ποιητριών του Ελληνισμού, κυρίως από την Κύπρο, οι οποίες όμως υπάρχουν στους σχετικούς καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο: http://poetryfromcyprus.blogspot.com.cy/. Όσοι από τους αναγνώστες επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν τα ονοματεπώνυμα αυτών των ποιητριών που δεν συμπεριελήφθησαν (μη σκόπιμα) προκειμένου ο κατάλογος να καταστεί όσο το δυνατόν πιο πλήρης.
Ο κατάλογος των Ελλήνων Ποιητριών έχει ανεπίσημο χαρακτήρα

Δημήτριος ΓκόγκαςΤελευταία ενημέρωση: 17 Ιουν 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.