Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Κατάλογος Ελληνίδων Ποιητριών (Χ)

Θυμάμαι,
μόνο την άνοιξη δε θυμάμαι
την έχω χρόνια φυλακτό στις ρίζες μου
στο χώμα που εσείς
δεν ξεχάσατε να βιάζετε

Χατζηιγνατιάδου Νόπη

1.    Χαλίλη Αποστολίνα
2.    Χαλκιαδάκη Λήδα (στιχουργός)
3.    Χαλκιά Αναστασία
4.    Χαλκιαδάκη Νίκη
5.    Χαραλαμπίδου Αθηνά (ποιήτρια από την Κύπρο)
6.    Χαραλάμπους Φρόσω
7.    Χασάνδρα Ασημίνα
8.    Χατζή Ελένη
9.    Χατζηγιάννη Έλενα
10. Χατζηιγνατιάδου Νόπη
11. Χατζηλαζάρου Ματση
12. Χατζηνικολάου Ντίνα
13. Χατζήπαπα Βασίλκα (ποιήτρια από την Κύπρο)
14. Χατζιδάκι Νατάσα
15. Χατζοπούλου-Καραβία Λεία
16. Χορτιάτη Θέτη
17. Χουζούρη Έλενα
18. Χρηστάρα Χαρά
19. Χρήστου Ιωάννα
20. Χριστοδούλου Δήμητρα
21. Χριστοδούλου Θάλεια
22. Χριστοπούλου - Ζαλώνη Παναγιώτα
23. Χριστοφίδου- Αντωνιάδου Άνδρη (ποιήτρια από την Κύπρο)
24. Χριστοφοράτου Ελένη
25. Χρυσάφη Χαρά
26. Χρυσοχόου Σταυρούλα

27. Χωρεάνθη Ελένη 

Ο κατάλογος συνετάχθη βασιζόμενος σε Ελληνικές - Κυπριακές Ποιητικές Ανθολογίες, Ποιητικά Ανθολόγια, Εκπαιδευτικά Βιβλία του Υπουργείου Παιδείας, Ιστοσελίδες και Ιστολόγια ποίησης, Εκδόσεις Εκδοτικών Οίκων, Εκδόσεις στο διαδίκτυο. Συμπεριελήφθησαν και γυναίκες  στιχουργοί, που πιστεύεται ότι ορισμένοι από τους στίχους που έχουν γράψει μπορούν να ενταχθούν στον κύκλο της ποίησης.
Το πιθανότερο είναι η απουσία και άλλων ποιητριών του Ελληνισμού, κυρίως από την Κύπρο, οι οποίες όμως υπάρχουν στους σχετικούς καταλόγους που έχουν αναρτηθεί στο ιστολόγιο: http://poetryfromcyprus.blogspot.com.cy/. Όσοι από τους αναγνώστες επιθυμούν μπορούν να αποστείλουν τα ονοματεπώνυμα αυτών των ποιητριών που δεν συμπεριελήφθησαν (μη σκόπιμα) προκειμένου ο κατάλογος να καταστεί όσο το δυνατόν πιο πλήρης.
Ο κατάλογος των Ελλήνων Ποιητριών έχει ανεπίσημο χαρακτήρα

Δημήτριος Γκόγκας


Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουν 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας Ανθολογίας Ποιημάτων από το σύνολο των Ελλήνων Ποιητών- Ποιητριών αλλά και ορισμένων ξένων, καθώς επίσης και κειμένων που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Πιθανόν ορισμένοι ποιητές και ποιήτριες να μην έχουν συμπεριληφθεί. Αυτό δεν αποτελεί εσκεμμένη ενέργεια του διαχειριστή του Ιστολογίου αλλά είναι τυχαίο γεγονός. Όσοι δημιουργοί επιθυμούν, μπορούν να αποστέλλουν τα ποιήματά τους

στο e-mail : dimitriosgogas2991964@yahoo.com προκειμένου να αναρτηθούν στο Ιστολόγιο.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε πλήρως τα πνευματικά δικαιώματα του κάθε δημιουργού, ποιητή και ποιήτριας και επισημαίνουμε πως όποιος δεν επιθυμεί την ανάρτηση των ποιημάτων του ή κειμένων στο παρόν Ιστολόγιο, μπορεί να μας αποστείλει σχετικό μήνυμα και τα γραπτά θα διαγραφούν.

Τέλος υπογράφουμε ρητά ότι το παρόν Ιστολόγιο δεν είναι κερδοσκοπικό και πως δεν η ανάρτηση οποιουδήποτε κειμένου, ποιήματος κτλ γίνεται με μοναδικό στόχο την προβολή της ποίησης και την γνωριμία όλων όσων ασχολούνται με αυτή, με το ευρύτερο κοινό του διαδικτύου.